PREKRIŽI VATRU, ZAOKRUŽI OSMIJEH: U Žrnovnici posjetite izložbu dječjih radova na temu zaštite od požara

Izložba se održava na 2. katu Vatrogasnog doma u Žrnovnici, a otvorena je još danas, subotu i nedjelju od 8 do 20 sati


U Žrnovnici se do kraja ovog tjedna održava izložba učeničkih radova na temu dobrih i loših primjera odnosa prema prirodi, sve u sklopu projekta „Prekriži vatru, zaokruži osmijeh“. Radi se o opsežnom projektu kojem je smisao da se žrnovačkim đacima što slikovitije dočaraju pozitivni i negativni primjeri odnosa prema prirodi, i to u smislu prevencije i zaštite od požara.


U prvom dijelu projekta, za svu djecu nižih razreda OŠ „Žrnovnica“ početkom prosinca održano je interaktivno predavanju na temu očuvanja prirode i zaštite okoliša kroz prevenciju od požara i načinima postupanja u slučaju požara, uz upoznavanje djece sa vatrogasnim vozilom u dvorištu škole. Nakon toga su dobili zadatak da sami nacrtaju svoje viđenje dobrog i lošeg odnosa prema prirodi. Većina djece odazvala se tom pozivu, a njihove radove u izložbu je postavila ravnateljica škole, inače i cijenjena likovna umjetnica Matija Šitum.

Izložba se održava na 2. katu Vatrogasnog doma u Žrnovnici, a otvorena je još u petak, subotu i nedjelju, svaki dan od 8 do 20 sati.

Ovaj projekt inače provodi udruga Obiteljski klub Mama Mia iz Žrnovnice u suradnji s partnerima – OŠ “Žrnovnica” i DVD “Žrnovnica” i uz sufinanciranje Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije i Lovrinca d.o.o., te im se iz udruge Mama Mia svima od srca zahvaljuju što su omogućili provođenje jednog ovako velikog ekološkog projekta za žrnovačku djecu, za kojeg se nadaju da će s godinama postati tradicionalni i nezaobilazni dio svake školske godine u OŠ “Žrnovnica”, pa i šire.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime