PREKRIŽI VATRU, ZAOKRUŽI OSMIJEH! Mama Mia darivala žrnovačke đake na Svetu Lucu

Djeci je poslana poruka da se pozitivno odnosimo prema prirodi


U OŠ “Žrnovnica” na blagdan Svete Luce proveden je projekt „Prekriži vatru, zaokruži osmijeh“.


Svim učenicima nižih razreda podijeljen je promotivni set školskog pribora i opreme od recikliranih i ekoloških materijala koji uključuje bilježnicu od recikliranog papira sa kemijskom olovkom, grafitnu olovku s gumicom, 100% pamučne majice za tjelesni odgoj, i sve to u pamučnoj torbici sa vezicama. Taj vrijedni eko-promotivni set djeci su podijelile njihove učiteljice, a potom su svi zajedno u atriju škole nazočili interaktivnom predavanju na temu očuvanja prirode i zaštite okoliša kroz prevenciju od požara i načinima postupanja u slučaju požara, uz upoznavanje djece sa vatrogasnim vozilom u dvorištu škole. Predavanje i prezentaciju vozila proveli su vatrogasci iz DVD-a “Žrnovnica”.

Pozitivan odnos prema prirodi

Naglasak predavanja bio je na tome da se djeci objasne pozitivni i negativni primjeri odnosa prema prirodi, u smislu prevencije i zaštite od požara. Na kraju, djeci je poslana poruka da se pozitivno odnosimo prema prirodi kada svojim roditeljima, bakama, djedovima i prijateljima pričamo kako se treba ponašati u prirodi, kako treba biti oprezan i pažljiv te kada ih upozorimo za slučaj ako primijetimo da se oni ponašaju neodgovorno prema prirodi.

U drugom dijelu projekta se nastavno na ovo predavanje planira organiziranje izložbe dječjih radova u Vatrogasnom domu DVD-a “Žrnovnica”, na kojoj će se objaviti radovi djece na temu jednog pozitivnog i jednog negativnog primjera odnosa prema prirodi i okolišu, sve u smislu prevencije i zaštite od požara, a koja će biti otvorena za sve posjetitelje.

Ovaj projekt provodi udruga Obiteljski klub Mama Mia iz Žrnovnice, u suradnji s partnerima – OŠ “Žrnovnica” i DVD “Žrnovnica”, kao i donatorima – Gradom Splitom, Splitsko-dalmatinskom županijom i Lovrincem d.o.o., kojima se od srca zahvaljuju što su omogućili provođenje jednog ovakvog velikog ekološkog projekta za žrnovačku djecu, a za kojeg se nadaju da će s godinama postati tradicionalni i nezaobilazni dio svake školske godine u OŠ “Žrnovnica”.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime