Naš portal prvi je izvijestio o skupini migranata koju je talijanski državljanin Enrico E. (32) krijumčario kroz Hrvatsku, no policija je osujetila njegove planove.

Kako doznajemo u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim državljaninom Italije za kojeg je utvrđena sumnja da je počinio kazneno djelo “Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici schengenskog sporazuma“.

Za ovo je kazneno djelo predviđena kazna zatvora od jedne do osam godina.

Protiv njega je podnesena kaznena prijava, a zbog opasnosti od bijega doveden je pritvorskom nadzorniku. Neslužbeno se doznaje da su imigranti trebali završiti u Italiji i da je Enrico tek jedna u nizu osoba iz krijumčarskog lanca.

Podsjetimo, policijski službenici Postaje granične policije Trilj u prošli ponedjeljak iza 2 sata u noći uočili su kombi vozilo VW, talijanskih tablica, kojim je upravljao muškarac. Nakon što je uočio službeno policijsko vozilo vozač je “udario” po gasu.

Na području Trilja više je osoba tada počelo bježati iz ovog vozila. Sam vozač pokušao je pobjeći u vozilu, ali su ga policijski službenici zaustavili. Utvrđeno je da se radi o 32-godišnjem državljaninu Italije koji je uhićen i priveden u službene prostorije.

Policijski službenici su nakon toga na području Trilja pronašli i u službene prostorije priveli ukupno 11 stranih državljana, za koje se sumnja da su nezakonito prešli državnu granicu i da su bježali pred policijom u Trilju nakon što su uočeni.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime