Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljen je program ovogodišnjeg Spli’skog krnjevala. Fešta započinje 23. veljače krnjevalskim vjenčanjem tajnog ljubavnog para – meštara ovogodišnjeg ljubavnog krnjevala. Za ljubavni par odabiru se najistaknutiji mladić i djevojka koji su na neki specifičan način obilježili proteklu godinu.

U subotu je predviđeno Krnjevalsko vjenčanje, a svemu prethodi Zumba Love Carnival na Pjaci s početkom od 12 sati. U 13 sati pristupa se ceremoniji vjenčanja i predaji ključa grada. U 13.30 sati u planu je podizanje krnjevalske zastave.

Ove godine predviđeno je čak 15 Krnjevalskih događanja, a samo neka od njih su: plesne radionice za djecu i humanitarne radionice u ustanovama, Dičji krnjeval u Đardinu, krnjevalska modna revija za velike i male, 5. Love carnival rave, koncerti Adastre, Cubisma, TBF-a

Na konferenciji su bili prisutni predstavnici Grada i Turističke zajednice Grada Splita te voditelji pojedinih Krnjevalskih događanja. Naglasili su kako još nije odlučeno tko će ove godine biti krnjo, ali kandidata ima napretek. Što su nam sve rekli pogledajte u priloženom videozapisu.

 

Tango pod Maskama 2019
TEATAR BAR SPLIT 3, Ruđera Boškovića 20

24.2. Nedjelja
20-24h Tango pod maskama

UPAD: 10kn, ali GRATIS ZA MASKIRANE!

Tradicionalni Tango pod Maskama 2019 održati će se ove godine u Teatar Baru na Split 3 lokaciji. U tradiciji Splitskog krnjevala upravo i jesu ovakvi krabuljni plesovi kakvi su se u raznim plesnim stilovima održavali po dvoranama i palačama u gradu. Kako je bilo nekad, najbolje je da zavirite u nedjelju 24.2.2019.

Povijest Splitskog Krnjevala: Izložba, Projekcija, Knjiga

21.2.2019. četvrtak u 11h: Otvorenje izložbe Splitski krnjevali, predstavljanje knjige i kataloga Splitski krnjevali prof. Goran Borčić
Lokacija: Etnografski muzej Split

25.2.2019. ponedjeljak u 12h: Projekcija povijesti Splitskih krnjevala prof Goran Borčić
Lokacija: Etnografski muzej Split

Ulaz slobodanKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime