U utorak, 28. studenog, održat će te predstavljanje programa ASSIST koji učenicima trećeg razreda srednje škole omogućava stipendije za školsku godinu u SAD-u. Predstavljanje će u prostoru Info zone (Jerina 1) održati Filip Puljiz, maturant splitske 3. gimnazije.

– Iako se nudi mnogo stipendija, u Hrvatskoj se malo učenika prijavljuje za njih, a iskustvo boravka u inozemstvu i pohađanja jedne škole koju rijetko tko ima privilegiju pohađati je neprocjenjivo. Ovo je prilika da učenici i njihovi roditelji iz prve ruke saznaju sve što ih zanima u vezi programa – objašnjava Filip, napominjući da kod dobivanja stipendije nisu nužne odlične ocjene, već raznovrsnost nastavnih i izvannastavnih aktivnosti.

American Secondary Schools for International Students and Teachers (ASSIST) američka je neprofitna organizacija koja je od 1969. godine stipendirala više od 5 tisuća studenta iz 52 zemlje. Organizacija spaja akademski nadarene učenike iz cijelog svijeta s američkim privatnim školama nudeći im pune stipendije za jednu školsku godinu.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0