Kao i svake godine, u vrijeme Adventa, posjetili smo našeg Antu Balića koji već 20 godina uređuje jaslice u slatinskoj crkvi.

Izgradnja ovogodišnjih jaslica trajala je mjesec dana, a za razliku od prošlih godina postavljena je u suprotnom kutu od prijašnjih. Osim gotovih figura, mahovine i grana, Ante za izradu jaslica koristi i stiropor, gips te sve ostalo što može pomoći u realizaciji njegove ideje.

Slatinjani Paula, Ivana i Tino pomažu Anti u izgradnji ovog umjetničkog djela. Isto tako, mnogi mještani prikupljajući figure, mahovinu i sve ostalo što je ovom mladom timu vrijedno, doprinose stvaranju još jedne uspješne slatinske priče.

Moramo napomenuti kako se kreativnost ovog Slatinjanina dokazuje se iz godine u godinu, jer je njegovo djelo svaki put drugačije i uvijek originalno. Prepuna crkva ljudi, koji i nakon mise ostaju promatrati i proučavati jaslice svog sumještanina, svjedoči o njihovoj kvaliteti te o ljubavi ugrađenoj u njih.

Na kraju, pozivamo i Vas da navratite do Slatina jer se ovaj trud, Ante Balića, svakako isplati vidjeti.

Predstavite svoje jaslice

Koliko je Vaša mašta izrade jaslica šarolika možete pokazati na našem portalu. Pozivamo sve crkve, gradove, općine, ali i obitelji da preko našeg portala predstave svoje jaslice i ono zbog čega su baš njihove jaslice najposebnije.

Svi vi koji mislite da su baš vaše jaslice najveće u Dalmaciji, najljepše, najraskošnije,…javite se na mail info@dalmacijadanas.hr

Uvjeti:
Da bismo na portalu objavili vaše predstavljanje jaslica potrebno je poslati popratni tekst (tko je izrađivao jaslice, od čega se sastoje i sl.), te priložiti foto galeriju. Što se tiče fotografija, minimalan broj fotografija je 10, a potrebno je da su fotografije i određenog stupnja kvalitete prihvatljive za objavu.

VEZANI ČLANCI:


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0