Rubriku predstavljanja zanimljivih jaslica počinjemo u malom podmosorskom mjestu – Mravince. Tamošnje vrlo aktivno drušvo KUD Zvonimir zaslužno je za realizaciju jednih od najvećih jaslica na splitskom području.

Jaslice se nalaze na platou, ispred Doma kulture, a prostiru se na čak 120 kvadratnih metara.

Za njihovu izradu doneseno je 6 kubika pržine iz Turjaka. Dio članova društva išao je na Mosor u branje mahovine koja se iskoristila prilikom uređenja jaslica, a ostali su donosili kamen i drvo. Scena je izrađena od drva i stiropora, koji su potom premazani gipsom i kvarcanim pijeskom da bi se što bolje dočarao ambijent pustinjskog područja.

Za izradu jaslica najzaslužniji su Luka Marović i Ante Jukić. Osim njih, u izgradnji su još sudjelovali: Đani Lolić, Zvonimir Bućan, Josip Peroš, Jozo Čile, Duje Drnas, Frane Drnas, Ante Drnas, Goran Kopilaš, Duje Marović, Branimir Marović, Ivan Marović, Srećko Peroš i drugi članovi društva.

Predstavite svoje jaslice

Koliko je Vaša mašta izrade jaslica šarolika možete pokazati na našem portalu. Pozivamo sve crkve, gradove, općine, ali i obitelji da preko našeg portala predstave svoje jaslice i ono zbog čega su baš njihove jaslice najposebnije.

Svi vi koji mislite da su baš vaše jaslice najveće u Dalmaciji, najljepše, najraskošnije,…javite se na mail info@dalmacijadanas.hrUvjeti:
Da bismo na portalu objavili vaše predstavljanje jaslica potrebno je poslati popratni tekst (tko je izrađivao jaslice, od čega se sastoje i sl.), te priložiti foto galeriju. Što se tiče fotografija, minimalan broj fotografija je 10, a potrebno je da su fotografije i određenog stupnja kvalitete prihvatljive za objavu.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0