Predsjednik Uprave Croatia Airlinesa: “U slučaju štrajka ćemo iznajmiti zrakoplove s posadama”

"Primarni nam je zadatak osigurati neometan zračni promet u vrhuncu sezone"

Predsjednik Uprave Croatia Airlinesa, Krešimir Kučko, je najavio da će u slučaju štrajka Croatia Airlines iznajmiti zrakoplove s posadama kako ne bi došlo do zastoja u zračnom prometu.


– Primarni nam je zadatak osigurati neometan zračni promet u vrhuncu sezone. Iznajmit ćemo zrakoplove s posadama s kojima ćemo osigurati da prijevoz naših putnika ne bude doveden u pitanje. Putnici su nam najbitniji i ne želimo da ikome propadne godišnji ili bilo koji drugi razlog putovanja u našu zemlju. – kazao je Kučko.

– Štrajk je najavljen u vrhuncu turističke sezone, s početkom 8.kolovoza u 6 ujutro, s neizvjesnim trajanjem, što može nepovratno ugroziti ugled Croatia Airlinesa, ali i turistički ugled Hrvatske. Croatia Airlines na godišnoj razini preveze 30 posto turista koji zračnim prijevozom dođu u Hrvatsku. Štrajk na vrhuncu turističke sezone mogao bi izazvati kolaps u zračnom prijevozu i ugroziti reputaciju Hrvatske kao turističke destinacije – rekao je.

Dodao je i da je teško procijeniti koliko bi štrajk koštao CA, ali sigurno nekoliko milijuna kuna po danu, a dugotrajni štrajk bi mogao ugroziti i poslovanje tvrtke do kraja godine.

Naglasio je i kako povećanje plaća za osoblje u štrajku nije moguće, jer bi to ugrozio postojeća radna mjesta.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0