PREDSJEDNIK JK ŠPINUT NAKON HAVARIJE JEDRILIČARA “Koliko god voljeli more, prvo ga treba poštovati”

Mladi sudionici regate danas su na moru doživjeli pravu dramu

Jaka nevera koja je u subotu pogodila područje Kaštela zahvatila je i sudionike tradicionalne Špinutove regate optimista.


Povezani sadržaj

Tri jedrilice, dvije iz Šibenika i jedna iz Splita, kod Slatina su zahvaćene nevremenom koje ih je prevrnulo, a jednu i izbacilo na kopno.

Predsjednik Jedriličarskog kluba Špinut Hrvoje Šuško komentirao je događaj.

– Kao i pred svaku regatu pratila se vremenska prognoza, regatni odbor je dao start, ali na pola regate je došla nagla nevera koju nismo mogli očekivati. Kako jedno vrijeme zbog koronavirusa nije bilo regatavanja, na Špinutovu regatu optimista došlo je i nešto manje iskusnih sudionika, koji se nisu snašli. Srećom, treneri su tu, reagirali su na vrijeme, pa se nikome nije ništa dogodilo. Nije bilo ni materijalne štete. Djeca su sad bogatija za jedno novo iskustvo i ubuduće će se znati snaći i pri ovakvim uvjetima – kazao je Šuško. Napominje da koliko god jedriličari voljeli more, ovo je dobar prmjer da ga prvo treba poštovati.

Špinutova regata optimista vozi se u Kaštelanskom zaljevu od subote, 20. lipnja do nedjelje, 21. lipnja, a u njoj se natječu djeca do 13 godina starosti. Ove godine prijavljeno je 60 jedrilica.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime