Predsjednik Hrvatskog časničkog zbora grada Splita Zoran Buzdovačić putem medija je reagirao na današnji osvrt potpredsjednika splitskog SDP-a Damira Barbira.

Uz fotografiju svoga strica Marijana Barbira, potpredsjednik splitskog SDP-a je na društvenim mrežama komentirao postavljanje: umjetničke instalacije naziva ‘Spomenik crvenoj Rijeci – samoobrambeni spomenik’ koji je postavljen na krovu jednog od riječkih nebodera. Između ostalog napisao je da je zvijezda bila simbol borbe za slobodu, borbe protiv fašizma.

– Zvijezda je antifašizam. Zahvaljujući toj zvijezdi, grad se danas zove Rijeka, a ne Fiume – kazao je Barbir.

Potpredsjednik splitskog SDP-a Damir Barbir: “Zvijezda je bila simbol borbe za slobodu, borbe protiv fašizma”

Predsjednik HČZ-a grada Splita mu je napisao sljedeće:– Gospodine Barbir, poštivam žrtvu vašega strica, ali da nije bilo hrvatskih branitelja 1991. godine, onda bi se zahvaljujući vašoj crvenoj zvijezdi na kapi tzv. JNA, hrvatska RIJEKA zvala REKA i bila bi u Velikoj Srbiji.

Kažete da je za vrijeme Drugog svjetskog rata crvena zvijezda bila simbol borbe za slobodu protiv fašizma. Odgovorite nam čega je crvena zvijezda bila simbol 1991. godine u Domovinskom ratu?! Koliko je u Domovinskom ratu poginulo hrvatskih branitelja i građana od onih koji su nosili crvenu zvijezdu na čelu? – napisao je predsjednik Zoran Buzdovačić.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime