Predsjednik Društva arhitekata Split Dragan Žuvela komentirao je današnju najavu da će se splitski autobusni i željeznički kolodvor premjestiti na Kopilicu.

Žuvela se pita kako vijećnici Gradskog vijeća mogu usvojiti odluku o premještanju kolodvora i zakupu zemljišta u Kopilici prije nego što je napravljen masterplan i prije nego imaju ikakav uvid u taj projekt.

– Kažu, strateška odluka, na temelju čega i čija odluka? Ako postoji nekakav materija/studija/plan, zašto vijećnici to nemaju na uvid? Zašto javnost nema uvid, posebno zainteresirana javnost? – pita se Žuvela.

Ističe da nije problem selidbe glavnog kolodvora i da ne vidi smisao u tome, nego se pita kako se plan može realizirati bez gotove studije, bez precizne prometne analize s obzirom na postojeću potkapacitiranu infrastrukturu i dodaje:

– Što je važnije, kako gradski vijećnici mogu donositi takve odluke bez detaljnog uvida u problematiku? Kako gradska vlast uopće može to predlagati bez svega prije navedenog? – govori Žuvela i zaključuje:

– Nadam se da postoji nešto s čime nisam upoznat, jer inače se radi o vrlo površnom i netransparentnom načinu upravljanja gradom.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime