Predala se dva poduzetnika koje se istražuje s Josipom Rimac u aferi Vjetroelektrane

Ako priznaju ono za što ih se tereti, mogli bi biti pušteni da se brane sa slobode


Milenko Bašić i Dragan Stipić, čelni ljudi tvrtke C.E.M.P., koje se povezuje s aferom Vjetroelektrane, pojavili su se u istražnom zatvoru u Remetincu.


Stigli su iz Bosne i Hercegovine i predali se hrvatskim vlastima. Telegram piše da su došli cestovnim putem, a nije poznato gdje su prešli granicu.

Negiraju krivnju

Predali su se iako u BiH još nije do kraja okončan postupak njihovog izručenja koji je USKOK tražio nakon otvaranja istrage i određivanje istražnog zatvora.

Bašića i Stipića zajedno s bivšom državnom tajnicom Josipom Rimac tereti se za malverzacije prilikom realizacije vjetroparka Krš-Pađene. I jedan i drugi od početka negiraju krivnju, a pravdaju se tako što kažu da su ih Hrvatske šume ucjenjivale i otežavale im početak rada vjetroparka.

Što sada i za što USKOK tereti Bašića i Stipića?

Bašić i Stipić sad će dobiti priliku iznijeti službeno svoje obrane, dok je istraga protiv Rimac i ostalih nedavno produljena za još šest mjeseci, do sredine 2021.

Ako priznaju ono za što ih se tereti, mogli bi biti pušteni da se brane sa slobode. Imaju i zakonsku mogućnost ponuditi jamstvo za izlazak na slobodu jer im je istražni zatvor određen zbog opasnosti od bijega, piše Telegram.USKOK sumnja da se Bašiću pogodovalo i kod dobivanja statusa povlaštenog proizvođača električne energije te određivanja cijene otkupa.

Vjetropark Krš-Pađene nalazi se nedaleko od Knina, a cijeli projekt vrijedan je oko 1.8 milijardi kuna. Josipa Rimac u svojoj je obrani tvrdila kako nije nikome pogodovala, već je samo željela pomoći svom rodnom kraju.Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
2
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime