PRAZNIK NOGOMETA U MRAVINCIMA Cijelo mjesto živi za srijedu i kup utakmicu protiv Dinama: “Sve je moguće!”

"Podržite nas u povijesnoj utakmici i uvjerite se da se dobar nogomet igra i izvan 1. HNL!" - poručio je Caktaš

Ove srijede u Mravincima u 1/16 finala Hrvatskog Kupa gostuje GNK Dinamo iz Zagreba! Radi se o rijetkom viđenom nogometnom spektaklu, prazniku nogometa kakvog Mravince još nije vidjelo! Uvertira u utakmicu bio je jučer odigran prvenstveni dvoboj protiv OSK-a, kojeg je Sloga nadigarala s 3:0.


Nakon te utakmice porazgovarali smo s važnim kotačićem Slogine momčadi, Šimunom Caktašem.

Osjeća li se u Mravincima da se sprema velika fešta?

– Fešta nije ni prestala još od završnice Dalmatinskoga kupa, odnosno finalne utakmice protiv Solina, u kojoj smo pobijedili 4:0 i time se plasirali u pretkolo Hrvatskoga kupa. Nakon pobjede protiv Koprivnice nastala je prava fešta jer smo znali da dočekujemo Dinamo i to je bila povijesna utakmica za klub. Predsjednik, treneri, uprava i simpatizeri kluba svaki dan pomažu u organizaciji uređujući, bojajući, tiskajući šalove i slično. Postavljaju se i pomoćne tribine te se uistinu sprema velika fešta.

Kako vas trener priprema za utakmicu s Dinamom? Razlikuju li se pripreme od priprema za utakmice Županijske lige?– Glavom smo maksimalno u prvenstvu koje nam je i prioritet obzirom da smo već dvije godine za redom bili drugi te nam je ove godine želja da uđemo u viši rang. Utakmica s Dinamom samo je jedna poslastica i nagrada za trud za sve nas igrače i navijače. Obzirom na to, mogu reći da ne postoji neka velika priprema, a nema potrebe da nas se dodatno motivira za ovu utakmicu jer je mnogim igračima ovo utakmica karijere.

Može li Sloga pobijediti Dinamo?– Sve je moguće! Ne treba nas podcijeniti jer je osobit broj igrača prošao Hajdukovu omladinsku školu, igrali su u 1. i 2. HNL, a nekoliko njih čak je iskusilo i 1. HNL te inozemni prvoligaški angažman. Trener također ima prvoligaško iskustvo te je, obzirom na sve to, ipak sve moguće. Ovisno u kojem sastavu će doći, ali mi im svakako dajemo ulogu velikoga favorita.

Pretpostavljam da je većini igrača Sloge ovo najveća utakmica u karijeri. Jesu li igrači nervozni zbog toga ili je trener uspio nervozu pretočiti u pozitivnu energiju?

– Ovo je utakmica u kojoj nemamo što izgubiti te možemo samo profitirati. Nemoguće je izbaciti tremu jer je većini igrača ovo utakmica karijere, a svima nama je ovo najveći praznik u kojem ćemo uživati te pokazati da možemo pružiti dobar otpor. Velike treme nema, mi njih izrazito poštujemo, ali ne bojimo ih se!

Tri dana nakon Kup-utakmice slijedi veliki derbi. Je li Sloga dobila priliku pomoći Hajduku ako pošteno namuči Dinamo?

Obzirom na nadolazeći derbi na Poljudu, smatram da će većina igrača Dinama biti pošteđena u utakmici protiv Sloge. Iako, bilo bi lijepo kada bismo ih toliko namučili kako bi posegnuli za jačim adutima. Time bi se dodatno istrošili za nadolazeći derbi.

Koje su najveće vrijednosti momčadi za koju nastupate?

– Kako nam i samo ime kaže, složni smo! Imamo spoj iskustva i mladosti, koji postoji već dvije do tri sezone, uz nekoliko novih lica te se dovoljno poznajemo na terenu. Postali smo prava klapa i ginemo jedan za drugoga na terenu. Uz sve to, mi smo većinom momci s fakultetom koji, uz obveze na fakultetu i poslu, volimo nogomet i svakodnevno treniramo, ne zbog novca, već ljubavi prema nogometu i prijateljstava koja stvaramo jedni s drugima.

Koliko je popularna županijska liga? Imate li svoje simpatizere?

Iz godine u godinu sve je popularnija, dolaze mnogi igrači iz 3.HNL koji imaju često i prvoligaško/drugoligaško iskustvo. Liga postaje sve jača i zanimljivija, a dokaz tome je uvijek nekoliko stotina navijača na županijskim utakmicama. HNK Sloga ima 150 svojih pretplatnika, plus ostale navijače koji vjerno dolaze, pa čak i na gostovanja. Nažalost, time se ni neki prvoligaši ne mogu pohvaliti.

Za kraj, imate li poruku za navijače?

– Pozivamo Vas u srijedu, 26. rujna, na našu nogometnu feštu, povijesnu za naš mali grad, a istovremeno tako veliki klub te nam tako uveličajte proslavu. Podržite nas u povijesnoj utakmici i uvjerite se da se dobar nogomet igra i izvan 1. HNL!

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime