Na jutros održanom skupu SDP-a na splitskom Peristilu, jedan od govornika bio je poznati splitski poduzetnik Marinko Biškić. Biškić je vlasnik Nadaline koja se sve više probija na domaćem, ali i na stranom tržištu.

Marinko Biškić

– Trebamo uspješne firme koje neće izrabljivati radnike na jedan zloćudan način, kao što se to događa sada u Hrvatskoj. Može se napraviti firma u kojoj će vladati nekakav sklad u kojem će radnici dobiti realnu plaću za svoj rad i u kojem ih neće tjerati da rade poslove izvan radnog vremena i ne platiti ih – rekao je.

Biškić tvrdi da ima puno elemenata gdje se stvari mogu popravljati.

– Smatram da je zapravo najveći problem u tome što država ne kontrolira ono što bi trebala kontrolirati. Žalosno je to što sustav ovisi o pojedincu koji je vlasnik firme jer ima jako puno ljudi koji vode firme jednako kao ja, a nisam ja nekakva posebna iznimka. Postoje, ali o njima se malo govori i činjenica je da to ne radi država jer ona to treba kontrolirati. Uostalom i u Švedskoj je kapitalizam, ali s ljudskim likom.

Smatra da kapitalizam treba mijenjati, ali ne kao nostalgičari koji bi nas vraćali u prošlost.

– Mladi moraju razmišljati o novim principima. Jednako kao što je prije 1000 godina bilo neshvatljivo da nije normalno bičevati svog roba. Onda je to bilo regulirano, zakonom, možeš ubiti svog roba – nema problema. I sada je mnogo negativnih stvari regulirano zakonom što treba ispravljati i ići naprijed.Biškića se smatra “ocem” jedne od ponajboljih domaćih malih čokolada i jednog od najoriginalnijih hrvatskih suvenira, za kojim mahnitaju svi dobro upućeni turisti.1 KOMENTAR

  1. NEKI BIŠKIĆ,NOVI KAPITALISTA !!!

    NARODE HRVATSKI, JESTE LI SVJESNI DA STE SE I DEKLARATIVNO OSVJEDOČILI ,KAKO SE NAŠ USTAVNI SUD,KAO NAJVIŠI ORGAN KLASNE LEGISLATIVE ,JAVNO PREDICIRAO DA U SVOM DJELOVANJU BAŠTINI KULT I VJEROVANJE U METAFIZIČKU HIMERU,B O G A , KAO DUHOVNU I KULTURNU TEČEVINU ,ZLOČINAČKO-PLJAČKAŠKOG KRŠĆANSTVA.PA U ZAKLETVI KAO POTVRDU TOME ,SPOMINJE SE IZREKA :TAKO MI BOG POMOGAO!! TAKO I NAŠ BIKIĆ NEKI NOVI KAPITALISTA ,,IZGLEDA PONUKAN TOM IDEJOM OGLAŠAVA SE ,NA DANAŠNJI DAN O NEKOM ,KAPITALIZMU KOJI BI TREBO BITI SASVIM DRUKČIJI ,OD POSTOJEĆEG,HUMANIJI,JER BI GAZDA TREBAO BITI

    HUMANIJI I MANJE PLAJČKATI SVOJE RADNIKE. E TO GRANIČI SA ,NE METAFIZIČKIM UMOVANJEM VEĆ NAJPRIMITIVNIJIM OVOZEMALJSKIM BUDALAŠENJEM. KAKO MOŽE PRIVATNO VLASNIŠTVO ,U APSOLUTNOM VLADANJU , BITI DEMOKRATSKO ILI HUMANO, AKO GAZDA ODREĐUJE NADNICU ,VRIJEDNOISNO I VREMENSKI ,ODNOSNO SVOJOM VOLJOM I BROJ ZAPOSLENIH ,SA STAJALIŠTA NJEGOVE PROCJENE UPOTREBE STUPNJA RAZVOJA PROIZVODNIH SREDSTAVA .
    PA VRAĆANJE KLASNOG SUSTAVA ODNOSA U PROIZVODNE ODNOSE BI BILA

    NAJVEĆA ,DUHOVNA SRMOTA JEDNOG VREMENA I NAS ,NAJVEĆE VEĆINE HRVATSKIH GRAĐANA ,POSEBNO ANTIFAŠISTA, KOJI SMO RATOVALI ,UJEDINJENI ,UPRAVO PROTIV SVIH IZOPAČENIH KRŠĆANSKIH PREDRASUDA ,KAKO U POGLEDU USTROJA DRUŠTVENIH I DRUŠTVENO-PROIZVIDNIH ODNOSA ,TAKO I PROTIV SKOLASTIČKO DOGAMATSKE SVIJESTI KOJA JE VLADALA 2O STOLJEĆA A NAMETNULO NAM JU ZLOČINAČKO KRŠĆANSTVO ,ZBOG ČEGA SMO MI GRAĐANI HRVATSKE, SVIJESNI SEBE KAO NACIJE I DRUŠTVENE ZAJEDENICE ,SVJESNI SEBE I PRIRODE KOJA NAS OKRUŽUJE , SVIJESNI DA SMO TAKOĐER PRIRODNA BIĆA ,ONA NAJVEĆA ,PA IZNAD NAS NEMA VIŠIH I DRUGIH BIĆA ,SVIJESNI DA RASPOLAŽEMO SVEMIRSKOM TEHNIKOM I TEHNOLOGIJOM KOJA SE NE DA SPRAČATI NIUKAKVE TOROVE ,VEĆE SE RASPROSTIRE SVOJOM SUŠTSTEVNOM SNAGOM ,MOĆI I LJUDSKOM NARASLOM SV IJEŠĆU ,DA RUŠI SVE PODJELE MEĐU LJUDIMA I DA SMO SPREMNI PERSPEKTIVNO MISLITI ,RAZVIJATI SE ,UNPERĐIVATI NAŠE ODNOSE I STUPANJ ŽIVLJENJA.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime