POZIV VOLONTERIMA Odvojite jednu subotu i pomozite u pošumljavanju opožarenog područja ispod Zvjezdanog sela

Da bi sudjelovali morate se prijaviti!

Od subote, 29.rujna, velika volonterska akcija revitalizacije opožarenih područja Dalmacije,
Boranka“, kreće u realizaciju za 2018. godinu! Pošumljavanje će se odvijati SVAKE subote, zaključno sa subotom 17.studenog, a jedini izuzetak je subota 27. listopada.


Organizatori pozivaju zainteresirane građane Splita da se prijave za sudjelovanje u pošumljavanju koje će se održavati na obroncima Mosora, ispod „Zvjezdanog sela“.

Prijaviti se možete radnim danom, između 18:00 i 20:00 h, na broj mobitela 098 343 970, a prijave se zaprimaju do popunjenja predviđenog broja mjesta, za svaki termin. U pošumljavanju će, zbog organizacijskih zahtjeva, moći sudjelovati isključivo građani čije prijave budu zaprimljene ovim putem.

U subotu, za koju se volonter prijavi, ukrcaj će biti na autobusnom kolodvoru u Sukoišanskoj ulici, s polaskom u 10:00 h.

Povratak je predviđen do 17:00 h.
Sve što trebate ponijeti sa sobom su:
1. dobra volja
2. adekvatna odjeća i obuća
3. u slučaju nestabilnog vremena – kabanica

Pošumljava se i po promjenjivim vremenskim uvjetima, kao i po laganoj kiši.Osigurani su lokacija, sadnice, alat, prijevoz, marenda, piće za osvježenje…pa čak i zaštitne rukavice za one kojima budu trebale…kao i stručne upute, te dežurstva Crvenog križa i HGSS, za eventualne slučajeve nezgoda.

Organizatori su zahvalni na dosadašnjem velikom interesu građana, ali ističu da su im resursi ograničeni, pa neće moći uključiti u kampanju sve zainteresirane.
Zato napominju da se za popunu preostalih kapaciteta pribilježite što prije, jer će se mjesta popunjavati po načelu prvenstva prijave i po konkretnim datumima.Želimo nam svima uspješnu akciju, povoljne vremenske uvjete, siguran boravak u prirodi, puno dobre zabave i zavidan učinak u poboljšanju prirode, zaključili su organizatori, Savez izviđača Hrvatske, Splitski skautski zbor i HGSS.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime