POŽAR U SELCIMA STAVLJEN POD KONTROLU Izgorjelo 40 hektara trave, makije, borove šume,niskog raslinja i maslinika

U požaru su bile uključene sve otočke vatrogasne snage s 12 vozila i 50 vatrogasaca, a iz zraka su pomoć pružala dva zrakoplova

Jučerašnji požar koji je izbio na Braču u mjestu Selca stavljen je pod kontrolu. Oko 40 hektara trave, makije, borove šume,niskog raslinja i maslinika je izgorjelo  u dva požara koji su buknuli u Selcima na Braču.


Prvi požar je izbio oko 13:40 koji je ubrzo ugašen. Izgorjelo je 800  metara kvadratnih trave, makije, a zahvatio je i visoku krošnju jednog bora. Vatru je gasilo 12 vatrogasaca DVD Selca s 3 vozila.

Drugi požar je izbio u 14:20 sati, udaljenosti 100 metara zračne linije od prvog požara,
koji je nošen jakim vjetrom zahvatio gustu borovu šumu, a širio se na teško nepristupačanom terenu. Požar se u trenutku približio dvjema obiteljskim kućama, koje su velikim naporima vatrogasaca obranjene. Zbog sigurnosti gasitelja za područje općine Selca bila je obustava električne energije u razdoblju od 15:00 do 18:30 sati, a također je bila zatvorena državna cesta D 113 koja vodi u mjesto Selca za čitav promet na sat vremena. U požaru su bile uključene sve otočke vatrogasne snage s 12 vozila i 50 vatrogasaca, a iz zraka su pomoć pružala dva zrakoplova.

Danapnja situacija u Selcima na Braču se primirila i zadovoljavajuća je. Nema otvorenog plamena, ali na nekoliko mjesta dimi pasu snage na tim rubnim dijelovima dežuraju vatrogasci i drže situaciju pod kontrolom. Kako se radi se o velikoj površini, još se ne može kazati da je sve ugašeno. Na terenu još je uvijek 30 vatrogasaca sa sedam vozila.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/DVDSELCA/posts/1916276011980700″ bottom=”30″]


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0