POŽAR STANA NA TRSTENIKU Stan na 6. katu izgorio gotovo u cijelosti, vatra se proširila na balkone 7. i 8. kata

Nije poznato ima li ozlijeđenih


12:30 – Požar je ugašen. Brza i pravodobna reakcija splitskih vatrogasaca zaslužna je da se požar nije uspio proširiti na okolne zgrade, u kojem slučaju bi nastala katastrofa neslućenih razmjera.


11:40 – Novinarima se oko 11:30 obratio Tonči Mikuličić, zapovjednik smjene Javna vatrogasne postrojbe Grada Splita.

– Statičari će morati procijeniti situaciju nakon požara. Ovo su bile su vrlo visoke temperature. Je li došlo do veće štete. Radilo se o vrlo naglom širenju požara s izuzetno visokim temperaturama. O tome koliko je bilo vruće govori podatak da su se neke lampe vatrogascima počele topiti. Četiri vatrogasca su nam lakše ozlijeđena, većinom zbog gutanja dima. Jedan je zadržan na promatranju, nadamo se da nije ništa ozbiljnije. Ozlijeđenih civila nema – rekao je Mikuličić. Više pročitajte ovdje.

11:03 – Za službene o informacije o požaru kontaktirali smo splitsku policiju.

– Požar u zgradi na Trsteniku u Papandopulovoj ulici izbio je oko 9 sati. Prema našim trenutnim informacijama, požar je zahvatio dva stana. Vatrogasci i policija su još uvijek na terenu. Vatrogasci saniraju požarište. Situacija je trenutno pod kontrolom.

Zbog udisanja dima tri su vatrogsca zatražila liječničku pomoć. Jedan stanovnik zgrade je također zatražio liječničku pomoć, ali ne zbog vatre nego zbog posjekotine.



Nema informacija da je bilo tko drugi stradao u požaru. Policija i dalje nije ušla u stan dok vatrogasci u cijelosti ne obave posao – kazala nam je glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske, Ana Čepić.
10:55 – Iz splitske bolnice doznajemo da teže ozlijeđenih u velikom požaru zgrade na Trsteniku nije bilo. Medicinsko osoblje nalazi se ispred zgrade koju je zahvatio plamen. Hitna pomoć dežura ispred zgrade zahvaćene plamenom. Bilo je nekoliko manjih intervencija jer su se vatrogasci koji gase požar nagutali dima.

10:42 – Više informacija o požaru doznali smo u Vatrogasnom operativnom centru.

– Pratimo stanje požara iz minute u minutu. Planulo je na 6. etaži zgrade na Trsteniku. Taj je stan u potpunosti bio u plamenu. Vatra se preko balkona i vanjskih roleta prebacila na 7. i 8. kat. Vatra je zahvatila balkone spomenutih stanova, no prema sadašnjim nepotpunim informacijama, u samim stanovima na 7. i 8. katu nije bilo vatre.

Na terenu je 40 vatrogasaca s 14 vozila. Od toga je JVP prisutan s 8 vozila, DVD Split i DVD Vranjic s 3 vozila, a DVD Žrnovnica s jednim vozilom.

10:30 – Osoba iz zgrade koja gori i koja se ozlijedila na staklo nije prebačen u bolnicu. Nakon pružanja liječničke pomoći nije zadržana jer se radilo o lakšoj ozljedi. Za sada nitko nije zaprimljen u splitsku bolnicu, a vezano uz požar zgrade u Papandopulovoj ulici na Trsteniku.

Na terenu su je nekoliko vozila Hitne pomoći, čini se iz preventivnih razloga.

Požar gase desetci vatrogasaca, najviše splitskog JVP-a, ali i DVD-a Split i DVD-a Žrnovnica. Gašenje požara otežalo je jako jugo koje jutros puše u Splitu.

10:19 – Gori stan na 6. katu zgrade, a proširio se i na sedmi. Iza 10 sati dim se smanjio u odnosu na onaj koji se mogao vidjeti pola sata prije. Iz splitske bolnice doznajemo da je ozlijeđena najmanje jedna osoba, no ne radi se o opeklinama nego ozljedama zadobivenih od stakla. Naš fotoreporter javlja da je u zgradi ostalo još nekoliko ljudi, a vatrogasci pokušavaju gasiti požar i s krova.

10:09 – Iz Javne vatrogasne postrojbe doznajemo da se sa slobodnih dana “diže” i dodatan broj vatrogasaca, budući da je gotovo cijela postrojba na intervenciji gašenja požara na Trsteniku. Osim vatrogasca splitske Javne vatrogasne postrojbe, na mjesto događaja stigli su pripadnici svih splitskih vatrogasnih društava. Veliki problem vatrogascima predstavljala su nepropisno parkirani automobili. Zbog toga je prilaz vatrogasnim vozilima bitno otežan. Jesu li vlasnici sami u međuvremenu uklonili vozila ili ih je uklonila pauk služba, nije poznato. Velik problem vatrogascima je jako jugo.

10:00  – Dim se posljednjih 10-ak minuta. Vatrogasci su uspjeli doći do kata koji je gorio sjevernim stubištem, a pretpostavlja se da je cijeli stan izgorio.

Stotine zabrinutih građana okupilo se ispred zgrade, a policija i vatrogasci osiguravaju područje.

Stiglo je nekoliko vozila Hitna pomoći.

Ranije objavljeno:

Oko 9 sati izbio je požar u Papandopulovoj ulici broj 9 na Trsteniku.

Na teren je izašla hitna pomoć i pet vozila JVP sa 16 vatrogasaca te jedno vozilo DVD-a Split s troje ljudi. Nije poznato ima li ozlijeđenih.

Prema izjavama stanara čula se eksplozija, a u plamenu je nekoliko katova.

 

Uskoro opširnije…

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime