POŽAR KOD ZATONA Kuće obranjene, na terenu ostaje 80 vatrogasaca kojima u pomoć stiže i vojska

Situacija nije najbolja, u pomoć pozvana i vojska

22:00 -Kuće su obranjene i nikomu se ništa nije dogodilo. Kanaderi i air traktori odletjeli su za Zemunik oko 20.15 sati jer više zbog mraka ne mogu djelovati. Ako bude bilo potrebe opet ćemo ih pozvati rano ujutro, već oko šest sati, da natapaju rubne dijelove opožarenog područja i sve gdje još bude bilo vatre – kazao je zapovjednik JVP Šibenik Volimir Milošević za Šibenik in.


S obzirom na to da se tijekom noći očekuje bura, na terenu ostaje 80 vatrogasaca a u pomoć nam uskoro stiže i 80 vojnika. Rasporedit ćemo snage i oni na terenu ostaju cijelu noć, kazao nam je Milošević.

20:30 U Raslinu je stigao i ministar obrane Damir Krstičević, baš kao što je i najavio ranije Danijel Mileta u svojstvu šefa Stožera za zaštitu i spašavane grada Šibenika. ‘ Cesta Zaton – Raslina je uglavnom blokirana za promet jer je živa vatra s obje strane ceste. Cjelokupni požar ima oblik amebe, što znači da je nepravilan i ima nekoliko smjerova širenja. Tu su zračne snage, ali problem je što se spušta noć pa će se oni morati povući. Vatrogasci uspješno brane  Zaton, Raslinu i kuće, piše Šibenik in. Upravo je dignuto i 80 vojnika koji će doći pomoći u gašenju. Jedino nebi bilo dobro da okrene jak vjetra’, kazao je nešto prije 20 sati načelnik Stožera Mileta

20:00 Situacija je malo bolja no prije sat vremena, ali je također i nepredvidiva, saznaje se od tamošnjih vatrogasaca. U pomoć pristiže i vojska.

19:00 Vatra je prebacila prometnicu Zaton Rasline, šibenski zapovjednik Volimir Milošević navodi kako situacija nije dobra. Vatra se približava kućama i kreće se prema Raslini.

Zatražena je i pomoć vojske.


Zračne i zemaljske vatrogasne snage i dalje se bore s vatrom koja im zadaje sve više problema, a na terenu je 83 vatrogasaca.

Foto: Ivan Ivičin Foto: Ivan Ivičin

– Situacije je u odnosu na prije sat vremena još gora jer se vatra razdvojila. Sad imamo dva vatrena fronta, jedan ide prema Raslini, a drugi prema Zatonu tako da sad branimo oba naselja, a kakav ćemo uspjeh imati vidjet ćemo, doznaje Šibenik in  od zapovjednika JVP Volimira Miloševića. Dodaje da je vatrena linija jako razvučena te da su zračne snage i vatrogasci koncentrirani na obranu objekata.Do sada je opožareno više od 200 hektara, a za sada nema potrebe za evakuacijom građana, iako su upozoreni da se ponašaju savjesno i uklone iz dvorišta i oko kuća zapaljive stvari.

Vatrogasci daju sve od sebe.

17:00 Požar se i dalje širi, na terenu je sada već 80-ak vatrogasaca kojima pomažu zračne snage odnosno dva kanadera i tri airtractora. Požar se širi prema Raslini.

Zatvorena je i cesta prema Raslini, a vatra je došla na 300 metara od kuća.

Na terenu je više od 60 vatrogasaca. Zbog puknuća cijevi u Vodicama, Vodice i Zaton ostali su bez vode, očekuje se skorašnja sanacija.

Planulo je i u blizini Rogoznice, a na terenu 17 vatrogasaca. U  pomoć su došle kolege iz Splitsko-dalmatinske županije, DVD Marina i DVD Seget, kažu u Županijskom centru 112.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/vatrogasciheroji/videos/798655330294771/” bottom=”30″]

Foto: Vatrogasci oni su naši heroji Foto: Vatrogasci oni su naši heroji

15:00 Gašenju požara su se priključila tri Canadaira CL-415 i tri Airtractora AT-802.

Iz MORH-a doznajemo da je požar uočio pilot Airtractora AT-802 na protupožarnom izviđanju, te su zračne snage u najkraćem vremenu započele s djelovanjem na ovom požarištu.

Foto: Ivan Ivičin

RANIJE OBJAVLJENO

U 12:14 su šibenski vatrogasci zaprimii dojavu o požaru na tzv. benkovačkoj cesti kod Zatona. Na požarište je odmah izašlo 35 vatrogasaca s 13 vozila, a uskoro su im se pridružila i dva Air Tractora i jedan Canadair. Gori trava, nisko raslinje i borovinu.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/vatrogasciheroji/posts/798505930309711″ bottom=”30″]

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0