POŽAR KOD KISTANJA I DALJE AKTIVAN Vatra prešla Krku, sada gori i na području općine Promina

Požar je planuo jučer oko 14:30 u u zaseoku Mjerkači

Požar kod Kistanja još uvijek nije lokaliziran. Podsjećamo, požar je planuo jučer oko 14:30 u u zaseoku Mjerkači. Unatoč trudu 75 vatrogasaca, dva kandera i tri Air Tractora, požar ni danas nije pod kontrolom. Stigao je do kanjona, prešao rijeku Krku i sada gori i na području općine Promina, javljaju nam čitatelji.  Danas je oko 12 sati buknuo novi kod Rasline koji je lokaliziran u popodnevnim satima.


Za Dalmaciju Danas izjavu je dao i zapovjednik JVP Šibenik Volimir Milošević koji nam je potvrdio da su na požarište pristigli i hrvatski vojnici, točnije njih 50 je na području Kistanja.

Milošević je potvrdio kako požar još uvijek nije lokaliziran, teren je doista nepristupačan i kanaderi u večernjim satima više neće moći gasiti. Međutim tamošnji vatrogasci na terenu će ostati cijelu noć.

Na zahtjev Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS), a temeljem odluke ministra obrane Damira Krstičevića, odobreno je korištenje do 100 pripadnika Oružanih snaga RH iz sastava Hrvatske kopnene vojske (HKoV) kao pomoć u gašenju požara na području Šibensko-kninske županije.I ministar Krstičević obišao je požarište.

Iza 17 sati planulo je i na području Drage kod Primoštena, a centar 112 zatrpan je pozivima, pa točne informacije o opožarenoj površini nemaju.

U međuvremenu je planulo i  u blizini Knina na području Zelići-Ljubač. Vatrogascima na terenu pomaže jedan kanader u tri airtractora, javio je Šibenik in.


Foto: DVD Ružić

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/vatrogasciheroji/videos/791493727677598/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0