Splitsko gradsko vijeće danas je na svojoj 35. sjednici potvrdilo prijedlog Komisije za dodjelu javnih priznanja i donijelo odluku o dodjelama tradicionalnih nagrada grada Splita, podijeljenih u tri kategorije – za životno djelo, osobno i skupno postignuće.

Nagrade za životno tako će dobiti radijski voditelj i urednik Jadran Marinković, umirovljena dugogodišnja glavna sestra u KBC-u, Marija Županović, posthumno pjesnik i akademik Jakša Fiamengo te jedan od pionira hrvatske psihijatrije prof. dr. Borben Uglešić.

Osobne nagrade dobivaju Matko Marušić, znanstvenik, književnik i bivši dekan Medicinskog fakulteta, Ivan Gudelj, bivši Hajdukov kapetan i nogometni reprezentativac, Tomislav Veršić, profesor glazbene umjetnosti te doc. dr. Irena Zakarija-Grković, specijalistica obiteljske medicine i profesorica na Medicinskom fakultetu.

Skupne nagrade dodijelit će se prof. dr. sc. Marku Trogrliću i prof. dr.sc. Stjepanu Matkoviću, Kuglačkom klubu „ Mertojak“ i KUD-u Jedinstvo.

Dodjela nagrada laureatima ove godine će se s obzirom na preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite uručiti na svečanosti kad okolnosti budu dozvoljavale.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime