Potpisan ugovor između HŽ-a i Prometa Split: Od 1. rujna jedinstvena karta 2. i 3. tarifnu zonu grada Splita!

Radnici, učenici i studenti moći će s jedinstvenom kartom koristiti i željeznički i autobusni prijevoz na području grada Splita i grada Kaštela

Grad Split i HŽ Putnički prijevoz danas su na relaciji Split – Knin – Split organizirali vožnju “Vlakom slobode” kao uspomenu na povezivanje hrvatskog juga i sjevera prije točno 22 godine.


U vlaku su Hrvatske željeznice i splitski Promet, u prisustvu gradonačelnika Splita Andre Krstulovića Opara i župana SDŽ Blaženka Bobana, potpisali ugovor o jedinstvenoj karti za 2. i 3. tarifnu zonu grada Splita. Već neko vrijeme takva karta postoji za 1. tarifnu zonu grada Splita, a sada je proširena na njegovu okolicu.

Ugovor su potpisali Željko Ukić, direktor HŽ putničkog prijevoza i direktor Prometa, Tomislav Vojnović:

– Povezali smo željeznički i putnički promet u dogovoru s gradom Splitom i s Prometom Split odlučili smo proširiti prijevoznu ponudu na zajedničku putničku kartu na 2. i 3. tarifnu zonu grada Splita. S 1. siječnja 2016. godine integrirani prijevoz, autobus i vlak, postojao je samo za prvu tarifnu zonu, a od 1. rujna ove godine zaključujemo ugovor da se taj prijevoz proširuje na 2. i 3. tarifnu zonu autobusnog prijevoza.

Radnici, učenici i studenti moći će s jedinstvenom kartom koristiti i željeznički i autobusni prijevoz na području grada Splita i grada Kaštela. Od 15. rujna bit će omogućeno i umirovljenicima da kupuju mjesečnu kartu za zajedničku 1., 2. i 3. zonu – kazao je Željko Ukić iz HŽ-a.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0