Povodom smrti velike splitske glumice, sućut obitelji, svim kolegama i poštovateljima, uputio je gradonačelnik Andro Krstulović Opara:

“S velikom tugom sam primio vijest o odlasku velike splitske glumice, nacionalne dramske prvakinje, gospođe Zoje Odak. Njenim odlaskom utihnula je scena njenog, splitskog, Hrvatskog narodnog kazališta, daske koje su joj u punom smislu, život značile, a na kojima je provela najveći dio svog impresivnog glumačkog i životnog puta. Na njima je ostvarila nezaboravne kazališne uloge, zauvijek ispisavši antologijske stranice splitskog i hrvatskog glumišta. Na sceni upečatljiva i dominantna, izvan nje tiha i samozatajna, gospođa Odak umjetnost je pretočila u život, a život u umjetnost.

Njezin odlazak velik je i nenadoknadiv gubitak ponajprije za obitelj, kolege, ali i brojne generacije splitske publike koja ju je vjerno pratila i s velikim divljenjem uvažavala. Iza nje ostaju brojne nagrade, nezaboravna dramska, umjetnička kazališna i televizijska ostvarenja, ostaje neizbrisiv umjetnički pečat kojim je trajno obogatila splitski i hrvatski kulturno-umjetnički život.

Pamtit ćemo ju kao umjetnicu iznimne energije i talenta koja je u svim životnim segmentima od sebe tražila i davala samo najviše i najbolje. Split, kojeg je kritički voljela, a takva je ljubav uvijek ona najiskrenija, s ponosom će baštiniti njenu iznimnu umjetničku ostavštinu kao i univerzalne ljudske poruke i vrijednosti koje je dosljedno živjela i promicala u teatru i izvan njega.

Iskreno suosjećamo sa uvaženom obitelji i svima koji osjećaju nenadoknadiv gubitak koji ostaje iza odlaska uvažene i drage gospođe Zoje Odak. ”

 



Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime