Posljedica orkanskog juga i ljudskog nemara: More izbacilo tone smeća kod Dubrovnika

Mahom se radi o smeću iz Albanije gdje tamošnji otpad nekontrolirano završava u rijekama koje abnormalne količine plastične i druge ambalaže onda dopremaju do mora


Svako jače jugo nanese tona otpada morem na obale dalmatinskih otoka poput Korčule, Mljeta, Lastova, ali i na dubrovačko područje.


Mahom se radi o smeću iz Albanije gdje tamošnji otpad nekontrolirano završava u rijekama koje abnormalne količine plastične i druge ambalaže onda dopremaju do mora, a morske struje i valovi smećem zatrpaju morsko dno i obale u Hrvatskoj.

Naravno, ni domaće stanovništvo nije “cijepljeno” protiv ekološki samoubilačkog ponašanja.

Smeće je zabilježeno u cijelom arhipelagu od Šibenika do Dubrovnika, a fotografija koju prilažemo uz tekst, a koja savršeno prikazuje plodove višegodišnjeg nemara, arhivska je fotografija iz Dubrovnika iz veljače ove godine.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
011 KOMENTARI

  1. Bolje da je more izbacilo to iz sebe… To je ka da čovik sa nečim otruje želudac, pa povrati, izbaci to iz sebe… Bolje, uvik je bolje nego kupit u sebi… A sad ne ćemo raspravljat odakle je došlo, nego lipo to počistite i ne bacajte više smeće oko sebe…

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime