SANIRA SE POŽAR NA PELJEŠCU “Bilo je kao vulkan kada je planulo, nešto nevjerojatno”

Nema kraja agoniji na Pelješcu!

03:20 – Uslijed jake bure ponovno se aktivirao požar kod mjesta Postup na Pelješcu. Na terenu su angažirane sve raspoložive snage, a bilo je i neslužbenih informacija kako je izgorjela i jedna kuća. Za detalje smo se obratili glavnom vatrogasnom zapovjedniku Slavku Tucakoviću.


– Malo prije ponoći jak vjetar je ponovno digao požar na Pelješcu. Sve snage smo tamo prebacili, bilo je dosta teško stanje. Iako je bilo ugroze za kuće, prema informacijama koje ja imam požar nije došao do nijedne od njih. Jedna starija osoba bila je privremeno evakuirana i već je vraćena u svoju kuću. Što se tiče trenutnog stanja na požarištu, sada je stanje puno bolje. Saniraju se rubovi, nema više ni otvorene vrate, rekao je za Dalmacija Danas Slavko Tucaković.

– Vatrogasci su odlično odradili svoj posao. To je bio pravi vulkan kada je planulo, nešto nevjerojatno. Vatra je došla ponovno sve do mora. Bura je još uvijek jaka i ostajemo dežurati kroz cijelu noć, zaključio je glavni vatrogasni zapovjednik.

02:35 – Čitatelj Darijo Mrgudić poslao nam je fotografiju požara snimljenog iz Orebića.

01:05 – Zbog požara na Pelješcu je za sav promet zatvorena državna cesta Orebić-Ston (DC414) na predijelu Mokalo kod Orebića.01:00 – Iako je bura minimalno oslabila u odnosu na srijedu navečer  vatra se i dalje brzo širi.

– Stanje nije dobro. Vjetar gura vatrenu frontu od Postupa prema moru, dakle prema jugozapadu. Dolje u ima i kuća i kampova. Nastavi li vatra napredovati, moglo bi biti velikih problema. Nadam se da će što hitnije stići pojačanje u ljudstvu – kazao nam je čitatelj koji sudjeluje u gašenju požara.00:47 – Prema informacijama lokalnog stanovništva, sada je požarna fronta duža od jednog kilometra

– Vatrogasci daju sve od sebe da obuzdaju širenje vatre  ali je više nego očito da nedostaje i ljudi i vozila. Ako vjetar pojača, moglo bi doći do daljnjih problema – kazao nam je čitatelj.

Ovdje pogledajte stanje na požarištu malo prije 1 sat iza ponoći.

00:00 Vatrogasci trenutno brane kuće i kampove u Mokalu.

Kako doznajemo od lokalnog stanovništva,  u samo sat vremena fronta je dugačka oko kilometar. Za sada nema informacija da je neki objekt izgorio.

– Malo više cisterni ne bi škodilo – kazao nam je čitatelj s požarišta..

RANIJE OBJAVLJENO

Oko 23 sata ponovno je planuo požar kod Orebića.

Prema riječima čitatelja iz Orebića, požar je aktivirala jaka bura, koja je imala jače udare nego u utorak navečer.

Vatra se širi velikom brzinom, a sve vatrogasne snage su poslane na požarište.

 

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/vatrogasciheroji/posts/1043455945814707″ bottom=”30″]

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime