PONOVNO SNIMLJEN MORSKI PAS Mako plivao Korčulanskim kanalom, približio se brodu s turistima

U utorak ujutro je snimljen u Korčulanskom kanalu

Samo dva dana nakon što je objavljen video u kojem se vidi morski pas mako na pučini kod Makarske, danas je objavljen novi video u kojem se isti morski pas vidi kod Korčule.


– Prije dva dana objavili smo informaciju da je kraj Makarske snimljen morski pas mako (Isurus oxyrinchus), a ne neka druga vrsta. Jutros je opet snimljen u Korčulanskom kanalu. Radi se o istom morskom psu a to se može vidjeti po rezu koji se nalazi malo desno, između glave i dorzalne peraje.

Još jednom naglašavamo da nema razloga panici, radi se o nezreloj jedinki i vrsti koja nije agresivna – kazao je Pero Ugarković.

VEZANI SADRŽAJ:

Suradnika Instituta za oceanografiju i ribarstvo u Splitu te urednika portala Podvodni.hr upitali smo je li ova vrsta morskog pasa opasna.


– U Mediteranu nema zabilježenih napada koji su neprovocirani, dok ih tropska mora imaju. Općenito je malo takvih napada. Velika većina tih napada su isprovocirani, primjerice, kada psa ulove na udicu pa ga takvog krenu snimiti kamerom ispod površine mora – kazao Ugarković za Dalmacija Danas.

Dakle, razloga za zabrinutost zbog pojave ove vrste morskog pasa – nema.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime