U okrilju noći s ponedjeljka na utorak ili one s utorka na srijedu došlo je do provale u crkvu Male Gospe u Zakučcu. Nije ovo prvi put da se u tu malu i povijesno važnu crkvicu pokušava ući nasilnim putem, ali ni ovaj put bezobraznim provalnicima to nije pošlo za rukom. Da stvar bude još gora, u crkvi se nisu nalazile stvari s ikakvom novčanom vrijednosti koje bi provalnika zanimale.

– Nažalost, netko je ponovno pokušao provaliti u crkvu Male Gospe u Zakučcu. U posljednjih par godina bilo je pet provala, a nedavno smo postavili i nova ulazna vrata. Upravo su ta vrata zaustavila provalnika da uđe u crkvu, ali je pokušajem obijanja vrata napravljena velika materijalna šteta, rekao nam je don Emanuel Petrov župnik u Župi Sv. Petra Priko – Omiš te je nadodao kako se u crkvi ne nalaze vrijedne stvari koje bi pljačkaše mogle zanimati.

– Vrata su postavljena ljetos, a šteta na njima će se zasigurno mjeriti u više desetaka tisuća kuna. Ovo je prava “čestitka” svim župljanima koji danas obilježavaju blagdan Svetog Nikole misom i procesijom baš iz ove crkve, zaključio je don Emanuel.

Mi smo poslali upit splitskoj policiji koja je potvrdila kako je došlo do pokušaja provale u crkvu u Zakučcu, a njihovi službenici su proveli očevid te se vodi potraga za nepoznatim počiniteljem.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime