“Pomor” ljevice na istoku Splita: U tri mjesna odbora HDZ je već pobjednik, u Žrnovnici prvi put ikada nema SDP-a!

HDZ je jedina stranka koja se kandidirala u svim jedinicama, slijedi SDP 24, Pametno 21, Most 15, HSP 9, HNS-LD 9, a prijavilo se i 19 nezavisnih lista


Za nadolazeće izbore za kotarska vijeća i mjesne odbore ukupno su predane 142 kandidacijske liste. HDZ je jedina stranka koja se kandidirala u svim jedinicama, slijedi SDP-Nova ljevica 24, Pametno 21, Most 15, HSP 9, HNS-LD 9, a prijavilo se i 19 nezavisnih lista. Žalbeni rok ističe danas u ponoć tako da su moguće manje promjene u odnosu na prijave. Kako smo već javili, HGS Željko Kerum neće sudjelovati na ovogodišnjim kotarskim izborima u Splitu.


Prijavljene liste za kotarske izbore u Splitu

Najviše lista snage će odmjeriti u Žnjanu, Sućidru i Lovretu, njih sedam!

[interaction id=”5b02bae89aa24112a5628bb1″]

Zanimljiva situacija dogodila se na istoku grada. U nekim se mjesnim odborima već se zna pobjednik! Tako je za izbore u Stobreču, Donjem i Gornjem Sitnom liste predao samo HDZ! U tim mjesnim odborima HDZ će imati svoje predsjednike Vijeća mjesnih odbora i svih sedam vijećnika!

Ovu situaciju komentirao nam je sadašnji predsjednik MO Stobreč, Ivica Katić.

Ivica Katić

– Nastojat ću ne biti ohol, pošto sam nositelj liste i bit ću novi stari predsjednik. Ovo je prvi put da u Stobreču nemamo konkurenciju na izborima. Ne mogu ulaziti u razloge drugih zašto se nisu kandidirali, ali smatram da je ekipa koja vodi Stobreč zadnje četiri godine pokazala snagu. Intenzivno smo radili, rezultati su vidljivi. Moram kazati da surađujemo s raznim političkim i nepolitičkim opcijama. Surađujemo s onim koji su naklonjeni Mostu, Živom Zidu, SDP-u. Projekti koje smo realizirali zadnje četiri godine u našem mjestu su univerzalni projekti, projekti svih političkih opcija. Ispunili smo sve s predizbornog letka kojega smo napravili prije četiri godine, čak i više, a ljudi su to očito prepoznali – kaže nam Katić.U susjednoj Žrnovnici HDZ će imati konkurenciju, ali su se dogodila određena iznenađenja i u samom HDZ-i u opoziciji. U prošlom sazivu Vijeća Mjesnog odbora Žrnovnicu vladajuću većinu su činili 3 vijećnika HDZ-a i 1 HSS-ovac. U oporbi su bila 2 SDP-ovca i nezavisni Petar Amižić. Ovoga puta na izborima će se natjecati liste HDZ-a, HSS-a i HSLS-a.

Milan Stojić (HDZ)

Nositelj liste HDZ-a u Žrnovnici bit će debitant Branko Solje. Zanimljivo, na listi uopće nema Milana Stojića koji je u prošlom sazivu VMO čak tri godine bio predsjednik. Drugi na listi bit će županijski pročelnik Tomislav Đonlić.Svoju prvu izjavu za medije uoči nadolazećih izbora Branko Solje dao je našem portalu:

– Želimo nastaviti stvari koje smo radili u prethodnom mandatu. U Žrnovnici želimo poboljšati komunalne i infrastrukturne uvjete na dobrobit svih mještana. Imamo dobru komunikaciju s Gradom i to želimo plasirati prema stanovnicima na najbolji mogući način – kazao nam je Solje dodajući da očekuje pobjedu u Žrnovnici.

Dosadašnji predsjednik Mjesnog odbora, HSS-ovac Siniša Marin, ponovno je nositelj liste HSS-a.

Siniša Marin (HSS)

– HSS na izbore izlazi samostalno. Ogranak je odlučio da nositelj budem ja, na drugom mjestu je mlada Dora Vlajić, a na trećem Krešimir Tijardović. Na ovim izborima HSS očekuje bolji rezultat nego prije četiri godine – kaže nam Marin.

Na izbore u Žrnovnici samostalno izlazi HSLS. Nositelj je splitski gradski vijećnik Tonći Blažević.

Tonći Blažević (HSLS)

– Očekujemo dobar rezultat i suradnju svih onih koji prođu na izborima radi kvalitetnijeg života svih nas u Žrnovnici. Svojim radom kao gradskih vijećnik, ali i kao član MO Žrnovnica od 2006. do 2010. sam pokazao da mogu doprinijeti tome – kaže nam Blažević.

Izbori za članove vijeća Mjesnih odbora i Gradskih kotareva Grada Splita održati u nedjelju, 17. lipnja 2018. godine.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime