Političar iz Podstrane kritizirao fotografkinju koja je cijelom svijetu pokazala razmjere katastrofe

Čini se da se mnogi naši političari ne drže one "ispeci, pa reci..."

Katastrofalni požar na istoku Splita, kao i njegove posljedice, glavna su tema ovih dana. O požaru se izvijestile i brojne svjetske agencije. Fotografije i video zapisi otkrili su svu dramatiku događaja koja je pogodila ovaj dio Dalmacije, a da se ovaj požar i borba vatrogasaca, vojske, civila protiv vatrene stihije ne zaborave pobrinuli su se brojni fotoreporteri koji su ovjekovječili trenutke užasa.


Jedna od njih je i Damira Kalajžić koja je u prvim satima utorka snimala veliki požar koji je nadirao na kuće u Strožancu. Svoje fotografije je objavila na svome zidu, a iste su prenijeli brojni mediji. Njene fotografije prenijeli su čak CNN i Washington Post, a Damira je svim medijima fotografije ustupila bez naknade.

“Vidjeti ovaj prizor na vlastite oči i pri tome zabilježiti fotoaparatom ove trenutke, nije niti malo lako. Kada vidiš iz daljine kako vatra doslovno guta ljudske domove, kada vidiš koliko je to van kontrole, srce ti se stegne, a oči se napune suzama… Bez riječi sam” – napisala je ispod svoje objave. Njene fotografije možete vidjeti ovdje.

Iako je fotografkinja dobila brojne pohvale za svoj uradak, bilo je i onih koji su je prozvali da je trebala ostaviti fotoaparat i početi gasiti.

Među kritičarima je bio i Dragan Ruščić, 52-godišnji HDZ-ov općinski vijećnik iz Podstrane. Ruščić je općinski vijećnik u Podstrani od početka hrvatske samostalnosti, iste one Podstrane koja svojim građanima nije sve te godine osigurala dovoljan broj hidranata za obranu kuća od Požara. Njegova kritika fotografkinji tim je apsurdnija što je i sam fotografirao katastrofalni požar u Žrnovnici i fotografije objavljivao na društvenim mrežama. To je objasnio riječima da je fotografije objavio da bi ljudi mogli znati gdje gori, te da je branio vlastitu kuću od požara, iako su njegovi sumještani odgovorili da njegova kuća nije bila u zoni direktne ugroženosti.

Čini se da se mnogi naši političari ne drže one “ispeci, pa reci…”.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0