Policijski očevid trajao je cijelu noć: “Ono što ljude vodi tom strašnom činu cijeli je niz čimbenika”

Ovo nije prvi takav slučaj koji je zadesio šibensko područje


U krvoproliću na šibenskom području, u subotu su ubijene četiri osobe – jedna u Vodicama i tri u Šibeniku.


– Policijska uprava šibensko-kninska zaprimila je u 12:56 sati dojavu da je u Vodicama, u vozilu pored ceste pronađen mrtav muškarac. U 13:23 sati policija je od Hitne medicinske pomoći zaprimila drugu dojavu o pronalasku tri mrtve osobe, dva muškarca i žena, u jednom objektu na Južnoj magistrali. Prve informacije ukazuju da su osobe umrle nasilnom smrću – izvijestila je policija.

Kasnije se ispostavilo da je pucnjavom iz automatskog oružja u svom automobilu ubijen Tedi Slamić, jedan od vlasnika trgovačkog lanca Djelo. Nešto kasnije, kod bivše pekare Matkol, ubijeni su Radojka Danek, njezin suprug Mario i vlasnik skladišta u kojem im je ubojica presudio.

Napadač je pronađen mrtav pokraj automobila, rekao je u Dnevniku HTV-a glasnogovornik PU šibensko-kninske Šime Pavić.

HTV neslužbeno doznaje kako je počinitelj ovog strašnog višestrukog ubojstva Branko Koloper, vlasnik tvrtke Matkol u stečaju.

Kao razlog višestrukog ubojstva spominju se poslovni odnosi opterećeni dugovima i problemima.Policija još uvijek nije potvrdila identitete žrtava ni ubojice, objavili su samo da se ne radi o osobama iz krim miljea, te da su svi bili u poslovnom odnosu. Rezultati policijskog očevida, koji je trajao cijelu noć, trebali bi biti poznati u nedjelju.

Psihijatar o krvoproliću u Šibeniku

– Ljudsko je ponašanje komplicirano i kompleksno. Ono što ljude vodi tom strašnom činu cijeli je niz čimbenika – rekao je za središnji Dnevnik Domagoj Vidović, zamjenik ravnateljice Klinike za psihijatriju Vrapče.– Kad promatramo cjelokupni događaj, vidimo da u tim ljudima raste afektivna tenzija, prepuni su srdžbe, bijesa i negativnih emocija. Kada iz svoje perspektive razriješe problem koji ih muči, oni isprazne emocionalnu energiju i ostanu sami sa sobom i svojim zlodjelom. Tada preostalu agresiju okrenu prema sebi i počine ubojstvo – rekao je za HRT.

Ovo nije prvi takav slučaj koji je zadesio šibensko područje. Na pitanje treba li tražiti poveznicu, doktor Vidović je rekao da treba na načelnoj razini.

– Predmetni slučajevi su svaki za sebe vrlo različiti. Možda je i jednim dijelom i slučajnost, ali to je područje koje je dulje vrijeme ekonomski zaostajalo za ostalim dijelovima Dalmacije pa bi u tom mogli tražiti objašnjenje malog dijela uzroka i čimbenika koji bi doveli do počinjenja tako teškog kaznenog djela.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
2
Grrr
1
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime