POLICIJA PRIJAVILA KOSA, ANTOLIĆA, BRANCA i ŠKEGRU Čelni ljudi Hajduka i Dinama pola noći proveli u stanici

Neslužbeno, u policijskoj postaji bili su Ivan Kos i Mario Branco iz Hajduka, te Tomislav Svetina i Matej Škegro iz Dinama, a kao svjedoci Saša Bjelanović, Krešimir Gojun, Velimir Slovaček, Kristian Petric i Jerko Trogrlić iz Hajduka, te Krešimir Antolić iz Dinama

Splitska policija je prije, tijekom i nakon derbija Hajduka i Dinama privela ukupno 39 osoba ugavnom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Među njima je 7 osoba je privedeno zbog zlouporabe pirotehničkih sredstava, od čega troje maloljetnika. Privedene su i službene osobe Hajduka i Dinama, nakon incidenta na stadionu.


Liječnička pomoć tijekom utakmice pružena je vatrogascu koji je na stadionu zadobio lakše tjelesne ozljede nakon detonacije pirotehničkog sredstva, piše Index.

Bad Blue Boysi su s južne tribine ispalili signalne rakete prema publici na zapadu. Potom su se potukli s policijom. Navijači Dinama žalili su se na tretman policije u Splitu. Tvrde da su ih satima držali u autobusima pred stadionom te da je mnogima pozlilo.

Policijski službenici na stadionu su poduzeli radnje u cilju sprječavanja daljnjeg protupravnog ponašanja Boysa i utvrđivanja identiteta osoba koje su se protupravno ponašale kojom prigodnom su uporabljena sredstva prisile.

U odnosu na događaj narušavanja javnog reda i mira na zapadnoj tribini u prostoru svečane lože, u službene prostorije dovedeno je deset osoba radi utvrđivanja činjeničnog stanja i poduzimanja izvida.’

Neslužbeno, u policijskoj postaji bili su Ivan Kos i Mario Branco iz Hajduka, te Tomislav Svetina i Matej Škegro iz Dinama, a kao svjedoci Saša Bjelanović, Krešimir Gojun, Velimir Slovaček, Kristian Petric i Jerko Trogrlić iz Hajduka, te Krešimir Antolić iz Dinama.


Nakon utakmice, u svečanoj loži, specijalci su čuvali predstavnike Hajduka i Dinama. Provokacije su između njim počele nakon izjednačenja Dinama, minutu prije kraja. Direktor Tomo Svetina uzviknuo je “Ima pravde”, a to je bio okidač za mnoge hajdukovce. Kada je Erceg izjednačio na 2:2 u vatrenoj završnici sportski direktor Hajduka Mario Branco dobacio je Svetini “da se lijepo ponaša u gostima”, a Matej Škegro uhvatio je Branca za prsa. Ivan Kos je potpuno poludio kada je vidio tu scenu. Pet interventnih policajaca držali su ga da ne napravi veći problem. Policija je na Poljudu nakon utakmice čuvala i Svetinu, javlja Index.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0