Kriminalističko istraživanje se trebalo nastaviti u jutarnjim satima, međutim obojica su napustila teritorija RH, izvijestili su iz PU zadarske.

Policijska uprava zadarska oglasila se priopćenjem o napadu na dvojicu tamnoputih vojnika američkih zračnih snaga u zadarskom noćnom klubu.

Iz policije su naveli da je u nedjelju oko 3.15 sati došlo u ugostiteljskom objektu “došlo do naguravanja između više osoba”.

Evo posljednjeg poslijepodnevnog priopćenja PU zadarske:

“U nedjelju, 20. listopada oko 03,15 sati policija je zaprimila dojavu kako je u Ulici Obala Kralja Tomislava u Zadru u ugostiteljskom objektu došlo do naguravanja između više osoba. Izlaskom policijskih službenika na mjesto događaja zatečena su dva strana državljanina u dobi od 24 i 25 godina koji su izjavila da su u ugostiteljskom objektu fizički napadnuti od nekoliko nepoznatih osoba.

Obojica su kolima HMP prevezeni u OB Zadar, gdje je 24-godišnjaku pružena liječnička pomoć te su mu konstatirane lake tjelesne ozljede, dok je 25-godišnjak odbio liječničku pomoć.

Također je utvrđeno da su obojica stranih državljanina bila pod utjecajem alkohola, a isto tako prilikom policijske intervencije nisu navodili okolnosti samog događaja. Kriminalističko istraživanje se trebalo nastaviti u jutarnjim satima, međutim obojica su napustila teritorija RH i naknadno u medijima iznijeli dodatne okolnosti događaja.

Policija je odmah po saznanju za događaj započela s provođenjem izvida u cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica koje su prethodile događaju”, navela je u prioćenju Ivana Grbin, glasnogovornig PU Zadarske.

Oglasilo se i američko veleposlanstvo

O napadu se u popodnevnim satima oglasilo američko veleposlanstvo.

“Američko veleposlanstvo u Zagreb osuđuje nedavne nasilne napade na dva američka turista u Zadru. Dobrobit i sigurnost američkih građana u inozemstvu jedan je od glavnih prioriteta State departmenta. Veleposlanstvo je spremno pružiti odgovarajuću pomoć američkim građanima u potrebi i njihovim obiteljima. Zbog pitanja privatnosti ne možemo dalje komentirati ovaj slučaj, stoji u reakciji.

VEZANI ČLANAK:

U Zadru pretukli američke gej vojnike jer su ‘twerkali’ u noćnom klubuKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime