POKRETANJE VELIKOG INFRASTRUKTURNOG PROJEKTA Ministar, župan i gradonačelnik će iz vlaka otkriti detalje premještaja kolodvora u Kopilicu

HŽ će organizirati vlak koji će svakih 10 minuta prometovati od Kopilice do trajektne luke


Kako smo ranije izvijestili, na sjednici splitskog Gradskog vijeća održanoj krajem studenog vijećnici su dali suglasnost i prihvatili tekst Ugovora o zakupu zemljišta između Grada Splita i HŽ Infrastruktura.


– Kao što znate strateški plan je da se kolodvor preseli u Kopilicu. Izrađuje se master plan premještanja. Brojne se aktivnosti događaju čak i većom brzinom nego što smo očekivali. Ideja je da se krene s prvim korakom prema rješavanju premještanja autobusnog kolodvora do sljedećeg ljeta, a paralelno s njim i željeznički kolodvor.

HŽ će organizirati vlak koji će prometovati od Kopilice do trajektne luke. Nama je želja da prometuje svako deset minuta, ali moramo vidjeti hoće li se to usvojiti. Putnici će izlaziti u Kopilici i ako žele u centar grada mogu putovati željeznicom do trajektne luke. Osim toga, ideja je premjestiti turističke autobuse kraj Rive u blizini Turističke palače u Kopilicu te za njih organizirati vlak. Pravi zamah ovom projektu će dati izglasavanje ove suglasnosti i prihvaćanje ugovora s HŽ infrastrukturom. Budući autobusni kolodvor će biti u zgradi HŽ Carga i taj iznos će biti manji. Paralelno s tim HŽ će urediti zgradu željezničkog kolodvora – kazao je tada pročelnik Jurica Vojnović iz Službe za izgradnju i upravljanje razvojnim projektima.

VEZANI SADRŽAJ:

Iz Grada Splita za ovu srijedu najavljuju prezentaciju infrastrukturnih zahvata u svrhu rasterećenja prometa u Gradskoj luci. Prezentacija će započeti u vlaku koji će ujutro krenuti iz Kaštel Staroga.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa svojim suradnicima, župan Blaženko Boban, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sa suradnicima, čelnici HŽ infrastrukture, HŽ Carga i HŽ putničkog prijevoza te potpredsjednica HGK Mirjana Čagalj prezentirat će dosadašnje zajedničke aktivnosti i potpisati ugovore koji su preduvjet za realizaciju budućih infrastrukturnih zahvata.

Dolaskom vlaka u Kopilicu predviđen je odlazak u jednu od prostorija na kolodvoru i prezentacije idejnih rješenja za Kopilicu te rendera autobusnog kolodvora.

Sudionici će potom vlakom krenuti prema Glavnom željezničkom kolodvoru u Splitu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime