Pokrenuta istraga protiv Tonyja Cetinskog, objavljeni detalji pogibije pješaka u Rovinju

Postoji osnovana sumnja da je prouzročio prometnu nesreću

Općinsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu prometne nesreće od 3. studenoga prošle godine u kojoj je sudjelovao poznati pjevač Tony Cetinski, piše Index.hr.


Podsjetimo, rovinjskoj je policiji oko 14 sati javljeno da je u Pustoj ulici automobil marke Mercedes, kojim je upravljao Tony Cetinski, udario u tijelo muškarca koji je ležao na kolniku. Tijelo preminulog muškarca je nakon nesreće prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Pula gdje je obavljena obdukcija, no do sada se nije znalo puno detalja o samoj prometnoj nesreći.

– Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je 21. veljače 2018. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1969.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1., 2. i 6. Kaznenog zakona – objavljeno je na stranici DORH-a.

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 3. studenog 2017. upravljao osobnim vozilom kolnikom Puste ulice u Rovinju protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno nije, dolaskom do oštrog nepreglednog zavoja u lijevo, brzinu kretanja svog vozila prilagodio osobinama i stanju ceste, vidljivosti i preglednosti te potrebi pravodobnog zaustavljanja pred preprekom, svjestan da vožnjom može ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu olako smatrajući kako do štetnih posljedica neće doći – dodaje se u priopćenju.

– Osnovano se sumnja da okrivljenik nije ulaskom u zavoj obratio pažnju na pješaka (1955.) koji se nalazio na kolniku odnosno ležao je na kolniku uslijed narušenog zdravlja zbog srčane bolesti te pod istovremenim utjecajem alkohola i lijeka. Podvozje vozila zahvatilo je pješaka koji je smrtno stradao na mjestu nesreće – stoji u priopćenju DORH-a.

– Odluka o donošenju ovog rješenja uslijedila je nakon prethodno provedenih hitnih dokaznih radnji: očevid na mjestu događaja, privremeno oduzimanje predmeta, uzimanje uzoraka krvi i urina, toksikološka vještačenja uzoraka krvi i urina te vanjski pregled i obdukcija tijela pokojnog pješaka – zaključuje se u priopćenju.Navedeni članak Kaznenog zakona za počinjeno djelo predviđa zatvorsku kaznu, piše Index.hr.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0