Pogledajte kako izgleda kornjača koju su u posljednji trenutak izvukli iz požara

Građani su u posljednji tren uočili kornjaču u plamenu

Požari su tijekom ponedjeljka nastavili harati Dalmacijom. Najteže je bilo na području od Šibenika do Zadra.


Iza 15 sati buknuo je požar iza zadarskih naselja Diklo i Kožino. Gorjela je gusta šuma, pod plamenom su i poljoprivredne površine i maslinici. Vatrogasci su stavili požar pod kontrolu.

– Od jučer do danas imali smo 30 požara, trenutno ih je sedem do osam. Većina ih je pod kontrolom osim dva tri u benkovcu. Nijedna kuća nije izgorjela. Nažalost ne mogu još reći da je požar lokaliziran, ali učinit ćemo sve da se obrane kuće. Nadamo se da bi sutra požar mogao biti pod kontrolom. Najgore je u području Vrane i Pristega – kazao je Željko Šoša, glavni vatrogasni zapovjednik Zadarske županije i zahvalio svim snagama koje su gasile požare.

Naš čitatelj koji je sudjelovao u gašenju požara u zadarskom naselju Diklo ispričao nam je zanimljivu anegdotu. Za vrijeme gašenja požara koji se bio približavao tamošnjim kućama, skupina građana koja je pomagala vatrogascima u plamenu je uočila kornjaču čiji je oklop počeo gorjeti. Jedan je stanovnika Dikla izvukao kornjaču koja se bila skrila ispod gorućeg grma. Brzo su joj ugasili vatru koja joj je bila zahvatila oklop i okupali su je vodom. Kornjača je preživjela današnji pakao, a ostaje nadati se da vatra nije nanijela trajnije posljedice.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0