Danas započinju radovi na dugo očekivanoj rekonstrukciji i dogradnji dječjeg vrtića Ružmarin.

Projekt vrijedan gotovo 20 milijuna kuna osigurat će poboljšanje uvjeta boravka vrtićke djece i povećati dosadašnje kapacitete. Rekonstrukcijom postojeće zgrade vrtića i dogradnjom novih prostora osigurat će se 6 novih grupnih soba, a planirana je i rekonstrukcija postojeće kuhinje čiji će kapacitet biti do 1.000 obroka. To će ujedno biti i centralna kuhinja za sve vrtiće u sastavu gradske ustanove DV Cvit Mediterana. Predviđena je i zamjena energenta za grijanje i hlađenje, električnu energiju zamijenit će plin kao energetski učinkovitija i ekonomičnija opcija.

Izvođač radova je tvrtka Tromont d.o.o. Split, stručni nadzor obavljat će Raster d.o.o. Split, dok je predviđeni rok za dovršetak jesen ove godine.

– Za potrebe pristupa gradilištu i same organizacije gradilišta na dijelu postojećeg makadamskog parkirališta postavit će se zaštitna ograda i signalizacija. Stanarima u Ljubićevoj ulici unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju za vrijeme trajanja radova, poručili su iz Grada Splita.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime