POBUNA UČENIKA Osnovan sindikat maturanata: “Ne damo praznike! Ne želimo gradivo drugog polugodišta u ispitu državne mature!”

"Želimo omogućiti svim učenicima da blagdane provedu kod kuće s najbližima, da mi najneutralniji ne budemo žrtva i da ne osjetimo posljedice na svojoj koži"

Završetkom štrajka prosvjetara, učenici su se vratili u svoje klupe. I tek što se bura malo stišala, jedna nova grupacija osnovala je svoj sindikat i poslala resornoj ministrici svoje zahtjeve. Učenici splitske V. gimnazije Vladimir Nazor osnovali su sindikat i tvrde da je u njega do danas uključeno već oko 1500 članova.


“Mislim da će se uskoro referendumi provoditi u još jednom sindikatu… Zovite sve prijatelje, učenike ili studente, što veći broj je potreban da budemo primijećeni! Ne damo praznike! Ne želimo gradivo drugog polugodišta u ispitu državne mature!
Izbacivanje gradiva je potrebno i za to su sami krivi. Štrajk podržavam, posljedice na svojoj koži odbijam osjetiti a vjerujem da i vi…

Ukidanje proljetnih i skraćivanje zimskih praznika najmanje tjedan dana, s tim da štrajk ide dalje i postoji mogućnost još većeg zakidanja. Moja Blaže bojim se da to neće ići tako…” – stoji u objavama ove grupacije koja ima otvoren profil na Instagramu.

Pokrenuli su i online peticiju koju je do ovoga trenutka potpisali preko 5100 ljudi.

“Želimo omogućiti svim učenicima da blagdane provedu kod kuće s najbližima, da mi najneutralniji ne budemo žrtva i da ne osjetimo posljedice na svojoj koži.

Dva temeljna prijedloga su:


1. Za vrijeme oduzetih praznika održavat će se izborna nastava ovisno o tome kome je koji predmet potreban za maturu pošto su ti sati ionako isplaćeni profesorima
2. Skraćivanje popisa lektira za esej iz hrvatskog i limitiranje kurikuluma drugog polugodišta
Svih vas pozivam i svaki potpis je bitan, možda i presudan!” – stoji u obrazloženju online peticije.

“Brojke samo abnormalno rastu i više sam nego ponosan na angažiranost koju pružate, no treba još jače stisnuti zube i pokazati da nisu oni jedini koji znaju igrati ovu igru! Idemoooo, dijelite peticiju na sve lokacije gdje možete, nećemo ostati ne primijećeni” – komentirali su iz “sindikata” potporu peticiji.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

3 KOMENTARI

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime