Plenković u posjetu Pagu: “Ako se igdje osjeća napredak prošlih 25 godina, onda je to u Zadarskoj županiji”

Županijski izborni stožer HDZ-a jučer je u Pagu održao predizborni skup uoči drugog kruga izbora, a glavni gost skupa bio je hrvatski premijer i predsjednik stranke Andrej Plenković. Skupu su nazočili i predstojnik Ureda premijera Davor Božinović, predsjednik Županijskog odbora Božidar Kalmeta, član Predsjedništva HDZ-a i budući župan Božidar Longin, te mnogi drugi članovi

Skup je održan u u Kneževom dvoru, nakon što je Plenković najprije posjetio Zbornu crkvu u društvu župnika Župe uznesenja Blažene Djevice Marije don Gašpara Dodića.


U Kneževom dvoru obratio se biračima s porukom “kako je siguran da će njihov kandidat za gradonačelnika, Igor Karavanić, odnijeti pobjedu u drugom krugu”. Izrazio je zadovoljstvo dolaskom u Pag, zahvaljujući na pozivu čelniku paškog HDZ-a, Marinu Buljanoviću, te osobito na rezultatima izbora rukovodstvu županijskog i gradskog odbora, piše Zadarski List .

– Drago mi je da smo danas u Pagu, jedinom preostalom gradu u Zadarskoj županiji u kojemu HDZ treba pobijediti iduće nedjelje. Rezultat za Gradsko vijeće je takav da imate stabilnu većinu s drugim strankama i sada vaš kandidat, gospodin Karavanić, treba vašu podršku i snažan angažman iduće nedjelje kako bismo osigurali da HDZ u nedjelju nastavi sa kontinuitetom naše politike. Ako postoje dijelovi Hrvatske za koje možemo reći da je HDZ ključna i najodgovornija stranka, onda je to u Zadarskoj županiji. Uvjeren sam u nastavak politike stabilnosti i odgovornosti, zahvaljujući i vašoj podršci Igoru Karavaniću – naglasio je Plenković, poručujući kako je ovo grad bogate kulture.

Dotaknuo se i gospodarske situacije na Pagu, navodeći Pašku solanu, ali i stočarstvo i proizvodnju sira koji krase tradiciju Paga. Podsjetio je i na značaj Paga u Domovinskom ratu, kada je ovaj otok bio glavna prometnica juga sa ostalim dijelovima Hrvatske, piše Zadarski List .

– Danas je Pag jedan od najljepših hrvatskih otoka i ova vlada ima senzibilitet za jadransku orijentaciju Hrvatske jer su naši otoci izrazito važni za razvoj turizma. Ako se igdje osjeća napredak prošlih 25 godina i pravi konkretan razvoj, onda je to u Zadarskoj županiji. S te strane imat ćete snažnu potporu Vlade jer moramo učiniti sve da nastavimo pozitivne trendove. Rast BDP-a je svaka tri mjeseca oko tri posto viši, vidimo da kontinuirano smanjujemo dug, a dolazi i do rasta zaposlenosti koja će se povećati dolaskom turističke sezone – najavio je HDZ-ov predsjednik.

Lokalni HDZ na kraju je svom čelniku stranke, kao uspomenu na njegov boravak u Pagu, poklonio Pašku čipku i statut grada PagaMoja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0