Plenković razmišlja o odgodi uvođenja poreza na nekretnine: “Osluškujem bilo naroda”

Kazao je da će se kao premijer založiti za ukidanje uvođenja poreza na nekretnine

Premijer Andrej Plenković gostovao je večeras u Dnevniku HRT-a, gdje je komentirao trgovinski rat koji je u regiji pokrenut protiv Hrvatske, ali i goruću temu u javnosti – porez na nekretnine.


– Sigunro da se ovakva situacija u regiji može riješiti, razgovarao sam s Tolušićem i ministrima u regiji. Ideja Tolušića bila je učinkovitija kontrola voća i povrća koje Hrvatska uvozi. Od mene je dobio direktan nalog da, u skladu s međunarodnim ugovorima, pronađe rješenje i otkloni bilo kakve spekulacije o trgovinskom ratu. Što se tiče pravilnika, očekujem da se pronađe rješenje do kraja ovog tjedna-, kazao je Plenković, piše Index hr.

Govoreći o Pelješkom mostu, kazao je da je ta tema na dnevnom redu godinama.  – Sve ono što je u tehničkom pogledu bitno zadovoljava najviše standarde. Poruka je jasna – dijalog s BiH da, nastavak gradnje mosta – što prije-, kazao je premijer.

Komentirao je i uvođenje poreza na nekretnine.

– Osluškujem bilo naroda. Ovaj porez je prošao u Saboru još krajem prošle godine. Nije riječ o vrijednosnom porezu na imovinu, već je to pojednostavljenje komunalne naknade na način da to bude pravednije -, kazao je.

Plenković je otkrio da razmišlja o odgodi uvođenja poreza na nekretnine.  – Kao premijer ću se založiti za to – kazao je.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0