Most nezavisnih lista uputio je u utorak inicijativu predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović za sazivanjem izvanredne sjednice Sabora na kojem bi se pokrenulo pitanje povjerenja Milanu Kujundžiću, ministru zdravstva u Vladi Republike Hrvatske, piše N1.

Inicijativu je uputio predsjednik Kluba Mosta nezavisnih lista Nikola Grmoja.

Prijedlog prenosimo u cijelosti:

“Poštovana gospođo Grabar-Kitarović,

Ovim putem Vas pozivam da temljem članka 79. stavka 2. Ustava Republike Hrvatske uputite zahtjev za izvanredno zasjedanje Hrvatskog sabora povodom Prijedloga za pokretanje pitanja povjerenja Milanu Kujundžiću, ministru zdravstva u Vladi Republike Hrvatske.

Prijedlog su dana 22. srpnja 2019. podnijela 32 zastupnika u Hrvatskom saboru. Istog dana predsjednik Hrvatskog sabora, gospodin Gordan Jandroković, dopisom je izvijestio predlagatelje da se nisu stekli uvjeti za sazivanje izvanredne sjednice Hrvatskoga sabora te da će Prijedlog biti uvršten i raspravljen na prvoj redovitoj sjednici Hrvatskoga sabora. Istoga datuma zastupnici Hrvatskog sabora obratili su se i Ustavnom sudu Republike Hrvatske s Prijedlogom da Ustavni sud podnese Hrvatskom saboru Izvješće o ostvarivanju ustavnosti i zakonitosti te o uočenim pojavama neustavnosti i zakonitosti, u svezi sa zaključkom Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav.S obzirom da je člankom 116. stavkom 4. Ustava Republike Hrvatske propisano da se rasprava i glasovanje o povjerenju mora provesti najkasnije u roku od 30 dana od dana dostave prijedloga, razvidno je da će u ovom konkretnom slučaju taj ustavni rok biti prekoračen, a odredbe Ustava Republike Hrvatske povrijeđene.

Stoga Vas još jednom pozivam da iskoristite svoju ustavnu ovlast i uputite zahtjev za izvanredno zasjedanje Hrvatskog sabora imajući u vidu da je politička odgovornost vlade pred parlamentom neizostavni element hrvatskog parlamentarnog sustava te ona ne može biti parcijalna i povremena”, stoji u inicijativi koju je Most uputio predsjednici Grabar-Kitarović, prenosi N1.


1 KOMENTAR

 1. Tražite li vrlo prave kredite po povoljnoj kamatnoj stopi od 2%, temeljene na povoljnim uvjetima kredita?
  Trebate li zajam za podmirivanje duga ili plaćanje računa? Jeste li cijelo vrijeme bili odbijeni sa svojim bankama i drugim financijskim institucijama, samo zato što imate nizak kreditni rejting? Trebate li zajam ili financiranje iz bilo kojeg razloga, kao što su:
  * Krediti
  * Krediti za nekretnine
  * Poslovni zajmovi
  * Hipotekarni krediti
  * Zajmovi kod kuće
  * Zajmovi za konsolidaciju duga
  * Osobni zajmovi
  Zadovoljstvo kupaca naš je cilj kada se prijavite kod nas i obrate se pouzdanoj kompaniji koja se brine za vaše potrebe financiranja. Uvijek ćemo dati sve od sebe kako bismo utvrdili kada se možete u potpunosti isplatiti uzimajući u obzir trenutnu financijsku situaciju i zatim postavite vaš roditelj za otplatu kredita na odgovarajući način da odgovara vašim potrebama. , Mi ćemo se brinuti za vas tijekom cijelog postupka. Pošaljite nam poruku na: BOZANATOPALOVIC1@GMAIL.COM

Comments are closed.