Pilipović: “Zapetljali su se u svojim obmanama i lažima, samo peru ruke ko Poncije Pilat kad je razapeo Isusa”

Pilipović je ranije najavio kako će tražiti dogradonačelnika Nina Velu da podnese ostavku

Tijekom održavanja tematske sjednice o sanaciji Karepovca, u Banovinu je stigao Robert Pilipović iz građanske inicijative “Vrijeme je da narod kaže dosta”, koji je ranije najavio kako će tražiti dogradonačelnika Nina Velu da podnese ostavku.


– Čekam ljude koji su odlučivali o projektu sanacije Karepovca. Oni koji su odgovorni trebaju doći ovdje i odgovoriti na moja pitanja. – kazao je Pilipović i dodao kako je poslao pismo s upitom o sastavu sredstva kojim se prska otpad prilikom iskopa kako bi manje zaudarao.

– Čini se da se ne radi o prirodnom sredstvu, već ispada da je to jeftinija imitacija sredstva kojim se možda još više trujemo i ne znamo više kojoj instituciji vjerovati. Zapetljali su se u svojim obmanama i lažima, više ne znaju tko što govori, samo peru ruke ko Poncije Pilat kad je razapeo Isusa. – kaže Pilipović.

Upitan kako komentira stav političara u odnosu na izjave stručnjaka kazao je kako mu je smiješno njihovo ponašanje.

– Smiješno je da jedan Petar Škorić komentira stručnjake i demantira njihove podatke. Rad gospođe Ninčević ne poznajem od prije, ali u javnost je izašla kao stručnjak i onda dođe jedan zamjenik gradonačelnika i demantira je, a mi se trujemo i truju se naša djeca, dok se oni bave stranačkim sukobima.

Spomenuli ste da su kemikalije koje se koriste na suzbijanju mirisa moguće toksične, dok izvođač tvrdi da su sigurne za korištenje, jer ih u suprotnom ne bi ni koristio.


– Teško je govoriti, kad nemam nikakve dokaze. Teško je u ovoj državi i imati dokaze kad se svi dokumenti i studije kriju od građana i na kraju primjećujemo da neke stvari nisu napravljene pravilno, pa se događa da otprilike slični stručnjaci imaju oprečna mišljenja. – kazao je Pilipović.

Mislite li da nedostaje edukacija javnosti u ovom slučaju, javne rasprave i slično? – Mislim da je to najveći problem u državi, nema transparentnosti, natječaji su sumnjivi, a oni na ovaj način možda prikrivaju i neke kriminalne radnje. Svi smo toga svjesni, to je javna tajna, ali tko će im stati na kraj? To može samo narod, da se počne buniti i tražiti odgovore. – kaže Pilipović dodajući da kad bi se narod pobunio, oni ne bi mogli napraviti ništa što nije transparentno ili štetno za građane.Kazao je i da je apsolutno za nastavak sanacije Karepovca jer je to gradu potrebno, ali uz transparentnost radova i otvorenu komunikaciju s građanima.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0