Danas se od 9 sati održava 5. sjednica Gradskog vijeća. Splićanin Robert Pilipović koji je u zadnje vrijeme aktivan oko društvenih pitanja u Splitu i državi najavio je svoje prisustvo na sjednici, ali predsjednik Gradskog vijeća Jure Šundov mu je to uskratio.
Vidno iznerviran ovom odlukom, Pilipović je vijećnike čekao ispred Vijećnice kako bi im postavio “par pitanja”.

– Smiješno je da je jedan lažni vojni invalid presjedavajući u Gradskom vijeću i da građaninu koji ima čist dosje protuustavno, protuzakonito i protu svega što je normalno, zabranjuje ulaz. Ja želim biti civiliziran i normalan, a oni me predstavljaju kao divljaka. – rekao je Pilipović okupljenim novinarima napominjući kako namjerava ostati u Banovini, čekati odgovore vijećnika.

Rekao je i kako ima poslovnik Gradskog vijeća s kojim namjerava suočiti odgovorne, jer ga zanima kako će mu objasniti ovu zabranu.

– Tražit ću da mi daju pismeni odgovor na pitanje tko mi je zabranio ulaz, tko krši moja prava i zašto. – zaključio je.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/dalmacijadanas/videos/386682198419722/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Kako je najavio, Pilipović je odučio doći pred Vijećnicu kako bi saznao imena ljudi koji su dali dozvole za gradnju nelegalnih objekata i zatražio ih da podnesu ostavku.Kako saznajemo, zaštitari u Gradskoj upravi su pozvali policiju, koja je od Pilipovića uzela podatke i otišla.

Pilipović je nakon izlaska iz zgrade Gradske uprave snimio live na Facebooku grupe “Vrijeme je da narod kaže dosta” u kojem je poručio Šundovu da bi trebao biti u zatvoru, a ne njemu zabranjivati da uđe na sjednicu.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0