Pijana profesorica prijetila susjedu: “U meni je duh djeda ustaše, zaklat ću te”

U ruke je uzela manji kuhinjski nož koji je usmjerila prema susjedu


Pijana profesorica (56) početkom studenog prošle godine upala je u kuću susjeda u jednom mjestu nedaleko od Pitomače i grubo mu je, gotovo sumanuto, prijetila smrću, piše Podravski.


Kako navode tužitelji Općinskog državnog odvjetništva u Virovitici, oko 7:50 banula je na vrata susjedu. Pokušao ju je otjerati i rekao da ode, no ona je revoltirana uzela šalicu za kavu i bacila je na susjeda u smjeru glave, no promašila je. Zatim je sa stola uzela stakleni bokal kojim ga je pogodila u čelo i šakom ga pogodila u trbuh.

Govorila da će doći Gotovinini legionari

U ruke je uzela manji kuhinjski nož koji je usmjerila prema susjedu i rekla mu: “Ja ću te izbosti, doći će Gotovinini legionari pa će ti oni odrezati glavu, u mene je ušao duh mog djeda ustaše i ja ću te zaklati.”

Susjed je tijekom istrage tužiteljima otkrio i detaljno opisao što se događalo tog jutra u njegovoj kući.

“Dok sam još spavao u krevetu, u kuću koja je bila otključana ušla je susjeda koja je bila vidno pijana i tražila me da zajedno slavimo njezin rođendan koji je bio prije nekoliko dana. Kako još otprije s njom nisam u dobrim odnosima, tražio sam da ode. To ju je razljutilo te je ona počela vikati na mene i vrijeđati”, kaže.

Razbila sve sa stola

“Nakon toga rukama je pomela sa stola i rasula po podu sve sitnije stvari koje su bile na njemu”, dodao je susjed i opisao sve kasnije događaje sadržane u optužnici.Potvrdio je kako ga je bokalom udarila po čelu, a bokal je pao na pod i razbio se, a kada su stajali jedno nasuprot drugome, dogodila se prijetnja nožem i njegovom smrću uz spomenute riječi iz uvoda članka.

Rekao je kako se ozbiljno uplašio te je najprije mobitelom pozvao svoju sestru, a zatim i policiju. Okrivljena profesorica u svom je iskazu tužiteljima samo porekla krivnju, a svoju obranu detaljno nije iznosila.Policijski su službenici u prilogu optužnice dostavili službenu zabilješku o dojavi koju su zaprimili od susjeda u kojoj navode da ih je nazvao i obavijestio da ima problema sa susjedom koja ga je napala i razbijala mu po kući.

Kako je riječ o dosad kazneno neosuđivanoj osobi, kao i činjenici da je nezaposlena i živi od skromnih primanja socijalne pomoći i doplatka za njegu, tužitelji za optuženu profesoricu ne traže od suda bezuvjetni zatvor, nego uvjetnu osudu u trajanju od četiri mjeseca uz rok kušnje od godine dana. Kao dodatak optužnici priklonjene su i policijske fotografije poda dnevnog boravka oštećenog susjeda snimljene tijekom očevida na kojima su vidljivi ostaci razbijene keramičke šalice kao i djelomično razbijen bokal, piše Podravski.

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
3
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
2
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime