Pijan upravljao autom u Podstrani, izašao i nije digao ručnu, uskoro se dogodila prometna nesreća

A vozačka dozvola već mu je poništena zbog negativnih bodova

Jučer na dionici ceste D-8 u mjestu Podstrana dogodila se prometna nesreća kada je 40-godišnjak upravljao osobnim vozilom koje se zaustavilo zbog kvara motora te isto napustio, a da nije poduzeo sve mjere kojima se sprječava da vozilo samo ne krene s mjesta na kojemu je ostavljeno ili da ga neovlaštene osobe stave u pokret (nije stavio ručicu automatskog mjenjača u položaj p-parkiranje i nije aktivirao ručnu-parkirnu kočnicu).


Uslijed navedenog zbog blagog pada kolnika u jednom trenutku došlo je do samopokretanja automobila uslijed čega vozilo udara u teretno vozilo. U neposrednoj blizini mjesta događaja zatečen je 40-godišnji vozač osobnog automobila koje je izazvalo prometnu nesreću, alkotestiran je i izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,85 g/kg.

Također je utvrđeno kako je 40-godišnjak upravljao osobnim vozilom dok mu je vozačka dozvola proglašena nevažećom odnosno poništenom zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova.

Zbog sumnje u počinjenje prekršaja opisanih u čl. 88 st. 1 u svezi čl.293 st. 1 (nepropisno napuštanje vozila pri zaustavljanju), čl.199 st. 2 (upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola) i čl. 286 st.1 (upravljanje vozilom dok je oduzeta ili ukinuta vozačka dozvola zbog prikupljenih bodova) Zakona o sigurnosti prometa na cestama 40-godišnjak će danas tijekom dana uz optužni prijedlog biti priveden na Općinski prekršajni sud.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
6
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime