Petrov poručio iz Splita: “Mi definitivno nismo sigurna zemlja u što nas vladajući uvjeravaju”

Na konferenciji je bilo govora o programu Mosta, problemima koji se događaju na državnoj razini s konkretnim naglaskom na nedostatke s kojima se građani susreću u gradu Splitu i Dalmaciji

Danas su na splitskom Peristilu čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov i predstavnica splitske organizacije Mosta i kandidatkinja na X. izbornoj jedinci za zastupnicu u Hrvatskom saboru Ivana Ljulj održali konferenciju za medije.


Na konferenciji je bilo govora o programu Mosta, problemima koji se događaju na državnoj razini s konkretnim naglaskom na nedostatke s kojima se građani susreću u gradu Splitu i Dalmaciji.

Ivana Ljulj je u početku rekla da će Most nezavisnih lista u Hrvatskom saboru nastaviti s radom kakav su i prakticirali u gradu Splitu u posljednjih nekoliko godina.

– Područje naših interesa su problemi svakog čovjeka u ovakvom sustavu u kakvom se nalazimo. Most je u svom programu u dijelu socijalne politike po mjeri čovjeka naglasio između ostalog da treba posebnu pozornost posvetiti starijim i nemoćnim osobama koje na smještaj u staračke domove čekaju i po deset i više godina. To je veliki problem Splita i Dalmacije – naglasila je.

Nadalje spominjala je i sustav socijalne skrbi koji je kako navodi birokratiziran i nejasan.


– Oni koji su u potrebi njime se nemaju kada baviti jer su opterećeni svojim svakodnevnim poslovima od kojih žive i hrane svoje obitelji – rekla je te je nadodala da će i dalje na svim razinama tražiti učinkovite mjere u području besplatne pravne pomoći za građane. Osim toga u Hrvatskom saboru Most nezavisnih lista će tražiti učinkovitu zaštitu park šume Marjan, obećava Ljulj.

„Stalno ukazujemo na problem park šume Marjan“– Na GV Grada Splita rješenja oko ovog problema počeli smo tražiti još u siječnju 2018. godine. Tražili smo brojne odgovore od Ministarstva poljoprivrede RH i Državnog odvjetništva, ukazivali smo na problem uništavanja temeljnog fenomena šume, zbog čega je park šuma zapravo i zaštićena – ističe Ljulj. Kaže da se ovakvim ponašanjem prema zaštićenoj šumi grada Splita ukazuje na sistemski problem koji ruši načelo vladavine prava u RH, te da provođenje zakona na razini Republike Hrvatske nije u interesu grada Splita.

Kao rješenje za podstanarske obitelji u Splitu, navodi da će inzistirati na izgradnji POS–ovih stanova.

– Jasno nam je da se stanovi u Korešnici neće izgraditi kako je obećano od ovih splitskih vlasti – podsjetila je javnost Ivana Ljulj.

Most obećava građanima da će uz to inzistirati na dodatnim i većim ulaganjima u Klinički bolnički centar Split, te na razvitku cestovnih i prometnih infrastruktura.

– Upozoravat ćemo na sve nepripremljene projekte kako na gradskoj, tako i na državnoj razini u Hrvatskom saboru – rekla je osvrnuvši se na po njoj neuspjeli gradski projekt privremenog splitskog autobusnog kolodvora na Kopilici.

– Ako vi u svakodnevnom životu osjetite stvarnost drukčijom od one na koji način je predstavljaju profesionalni uljepšivači stvarnosti, onda za vas ovi izbori imaju smisla, kao što za nas ima smisla kandidirati se, obrađivati teme na konkretnoj razini, okupljati slobodne ljude i dati u konačnici svoj doprinos – zaključila je predstavnica splitske organizacije Mosta.

Božo Petrov: „Nismo sigurna zemlja!“

U nastavku se medijima obratio predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov te je na novinarsko pitanje o sigurnosti Hrvatske u ovim i nadolazećim vremenima krize odgovorio:

– U trenutku kada se oni koji su na glavnim pozicijama izvršne vlasti u RH ne pridržavaju mjera koje su sami propisali, pitam se kakav oni primjer šalju građanima. Prema tome mi definitivno nismo sigurna zemlja u što nas vladajući uvjeravaju. Nije korektno prema nekome tumačiti zakon na jedan, a prema drugome na drugi način. To nije sigurnost! – istaknuo je predsjednik Mosta nezavisnih lista.

Kaže da vladajućima u posljednje vrijeme postotci i statistike baš i ne idu u korist te smatra da bi im odgoda izbora u ovom trenutku odgovarala.

– Meni je osobno dosta toga da oni iskorištavaju građane i podređuju kompletnu državu uspjehu svoje političke stranke. Oni su donijeli ovu odluku o izborima koja će se provoditi sada uskoro, iza svake odluke mora postojati odgovornost – rekao je te je u nastavku nadodao kako su Most-ovci spominjali elektroničko glasovanje nekoliko puta kao opciju i rješenje.

– Sada očekujem da nam svima osiguraju nesmetano izaći na birališta – zaključio je Petrov.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime