Petrina pozvao na građanski neposluh: “Općina Primošten bit će jedina koja će se suprotstaviti porezu na nekretnine”

Referendumsko pitanje glasit će: Jeste li za to da se na području Općine Primošten neplaćuje ili ne naplaćuje porez na nekretnine?

Primoštensko Općinsko vijeće odlučilo se referendumom boriti protiv poreza na nekretnine, piše Šibenski.hr. Referendumsko pitanje glasit će: Jeste li za to da se na području Općine Primošten neplaćuje ili ne naplaćuje porez na nekretnine?


– Javno pozivamo na građanski neposluh, ako nas građani poslušaju Općina Primošten bit će jedina u Hrvatskoj koja će se suprostaviti otimanju djedovine i imovine. U Vladi tvrde da je porez na nekretnine samo zamjena za komunalnu naknadu i da je to prihod jedinica lokalne samuprave, baš kao i komunalni doprinos kojeg mi kod legalizacije kuća ne naplaćujemo Primoštencima koji ispunjavaju uvjete. Pa ako je to naš prihod onda imamo pravo odlučiti hoćemo li ga naplaćivati ili ne. Svaka prisila centralne vlaste je kršenje ustavne odredbe o samostalnosti lokalne samouprave – rekao je na sjednici Općinskog vijeća primoštenski načelnik Stipe Petrina, a prenosi Šibenski.hr.

– Komunalna naknada bila je namjenska i u potpunosti je odgovarala potrebama općina i gradova. Točno se znala što se iz tog prihoda financira i ni u kojem slučaju centralna država nije nam ga mogla oteti, međutim  Vlada RH ničim ne jamči da će porez na nekretnine biti  isključivo prihod jedinica lokalne samouprave.- zaključio je Petrina.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0