Sutkinja Županijskog suda u Šibeniku, Maja Šupe, javnosti najpoznatija po slučaju oslobađanja Tomislava Horvatinčića za ubojstvo talijanskog bračnog para, tužila je primoštenskog načelnika Stipu Petrinu za uvredu i klevetu. Od njega traži 150.000 kuna odštete.

– U prvom redu nije jasno zašto je sutkinja već prije tražila izuzeće suda u Zadru, za to navodeći banalne razloge. Obijena je od strane Vrhovnog suda. Drugo, ne iznosi nikakav dokaz kojim bi potkrijepila svoju tvrdnju, odbijena je u razdvajanju tužbe i protutužbe, a ostalo ćemo vidit. – rekao je Petrina za Dalmacija Danas. Dodao je i da mu se čini da ga je sutkinja Šupe počela doživljavati kao bakomat, jer je u prvoj tužbi već dobila od njega 50 tisuća kuna, a sad traži tri puta više.

Maju Šupe koja se u četvrtak nije pojavila na Općinskom sudu u Zadru zastupa odvjetnica Nada Mikulandra koja je na pripremnm ročištu kazala kako njena stranka ostaje kod tužbenog zahtjeva. Priložila je audio zapise i video snimke Petrininog izlaganja u Saboru.

Stipe Petrina je stigao u pratnji članova Udruge Veronika Vere za zaštitu žrtava pravosuđa čiji je predsjednik Drago Raspudić novinarima izjavio da “odgovorno tvrdi da u hrvatskom pravosuđu postoje udružene zločinačko-lopovske sudske bande”

Pripremno ročište je na zadarskom Općinskom sudu odgođeno do 18. Siječnja.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0