U sinoćnjem komentaru Ivice Puljka na izjavu Bože Petrova (MOST) da se gay parovima ne bi smjelo dopustiti posvajanje djece, jedan od čelnika stranke Pametno kazao je, među ostalim, da mu “strašno idu na živce likovi poput Petrova, Šole, Raspudića i ostalih ‘intelektualaca’ koji nemaju niti tračak kršćanstva kakvog ja zamišljam”.

Podsjetimo, Puljak je izjavo: “riješit ćemo se iz javnosti jednom zauvijek likova poput Bože, Nina, Šole i sličnih likova iz polusvijeta”, a na ovo je tijekom nedjelje reagirao predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić. Reakciju prenosimo u cijelosti:

VEZANI SADRŽAJ:

Puljak: “Strašno mi idu na živce likovi poput Petrova, Šole, Raspudića i ostalih ‘intelektualaca’ koji nemaju niti tračak kršćanstva kakvog ja zamišljam”

 

“Danas smo imali priliku pročitati novi nastavak serijala „Život i društvo po mjeri Ivice Puljka”.
Iako za samog sebe voli istaknuti kako je liberalna osoba, da nije istaknut njegov potpis, prosječna osoba bi stekla mišljenje kako se radi o dorađenom pamfletu iz doba fašizma ili nacizma u kojemu još jednom ističe diobu na „svijet i polusvijet”, a osoba koja prosuđuje tko pripada tom polusvijetu je upravo on ( i njegova supruga).

Već određeno vrijeme političke stavove Ivica Puljak izražava kroz propagiranje ograničavanja građanskih sloboda, ljudskih prava, a sada praktično javno poziva na linč (nadam se samo politički).
Počelo je s vrijeđanjem i omalovažavanjem, a sada je došlo do otvorenih prijetnji. Pitam se gdje je kraj netoleranciji i mržnji koju širi gospodin Puljak?

Već dugo u politici nisam čuo izraz „eliminacija”, a upravo on sada u njemu ustraje i prijeti neistomišljenicima. Eliminacija je potrebna – eliminacija mržnje, omalovažavanja, ograničavanja sloboda pod krinkom borbe za slobodu i svega negativnoga u političkom prostoru, a nažalost sve to čujemo upravo iz njegovih usta.

A koga želi „eliminirati”? Političare poput Bože Petrova i znanstvenike i publiciste poput Ivice Šole i Nina Raspudića. Ovakvim opasnim tvrdnjama se treba stati na kraj i zato apeliram na medije da upitaju gospodina Puljka za pojašnjenje navedenih zastrašujućih i opasnih izjava.

Također pozivam i očekujem reakciju od Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje čiji je gospodin Puljak zaposlenik, kao i da o navedenim izjavama bude upućena i organizacija CERN s kojom gospodin Puljak surađuje. Također, pozivam sve nadležne institucije i udruge za reakciju i osudu govora mržnje, a u prvom redu ravnatelje osnovnih škola da ovo uzmu u obzir prije nego gospodinu Puljku sljedeći put dopuste da našoj djeci drži predavanja. U međuvremenu je dotični gospodin očito spoznao razmjere svoje izjave, pa je objavu izmijenio, ali srećom ista je ostala već zabilježena u javnom prostoru, a bojim se i u njegovoj glavi.”



Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime