Petar Gudić pozvao na mobilizaciju: “Nećemo sjediti prekriženih ruku, dok se dijete na silu odvaja od majčinog zagrljaja”

"Mi smo ti koji svojim dolaskom u velikom broju možemo odgoditi ovrhu i ovu suludu odluku"

Predsjednik Gradskog kotara Pujanke Petar Gudić pozvao je građane na prosvjed protiv ovrhe malog Cesarea, sina Nine Kuluz, koja je zakazana za 27.lipnja. Majka i sin trenutno žive na Pujankama, pa Gudić smatra da je na stanovnicima ovog kotara da reagiraju.


Nećemo sjediti prekriženih ruku i mirno promatrati kako se dijete na silu odvaja od majčinog zagrljaja. Stoga pozivamo sve stanovnike našeg kotara, sve građane Splita, pa čak i Hrvatske, brojne udruge i razne klubove da se priključe javnom okupljanju u utorak od 9 do 13 sati na adresi Pujanke 71 (zgrada kraj Antipirosa).

Mi smo ti koji svojim dolaskom u velikom broju možemo odgoditi ovrhu i ovu suludu odluku, zato još jednom pozivamo sve građane na apsolutnu mobilizaciju! Majci je u borbi za svoje dijete preostao još jedino narod. Zamislite situaciju u kojoj institucije tretiraju dijete kao stvar, te su razmišljanja da se ta ‘stvar’ jednostavno premjesti i preda, da se doslovno iščupa iz svog doma. Zamislite situaciju i rečenicu ‘ovrha nad djetetom’, pa zar taj termin uopće može postojati i zar zaista postoje takvi ljudi kojima je to normalno?

Pokažimo svima da nas ima i da jednostavno ovakva odluka nije provediva. Sve vas koji se odazovete, a vjerujemo da će vas biti mnogo, molimo za korektno ponašanje i slušanje uputa, najvažnije je da u ovome svemu mislimo na dobrobit majke i djeteta. Dragi ljudi, sada je stvarno došlo vrijeme za poznati slogan ‘Djela, ne riječi!’. Splite, na noge!

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0