“PEĆI NA DRVA” ODLAZE U POVIJEST Grad Split raskinuo ugovor s Akceleracijom d.o.o.

Kante će prvo biti uklonjene iz stare gradske jezgre, a zatim i iz ostatka grada


Glomazne kante za smeće, koje građani posprdno nazivaju i ‘peći na drva’ uskoro će nestati sa splitskih ulica. Na njihovo mjesto, barem u staroj gradskoj jezgri, doći će okrugle kamene kante kakve već postoje na nekim lokacijama.


Kante tvrtke Akceleracija d.o.o., bit će uklonjene i iz ostatka grada, ali zasad nema konačnog rješenja za njihovu zamjenu. Ove informacije potvrdio nam je pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu Damir Ordulj.

– Ugovor smo raskinuli, a Akceleracija d.o.o sad ima dužnost ukloniti kante. Za njih će kante iz stare gradske jezgre otkloniti Parkovi i nasadi i na njihovo mjesto odmah postavljati nove – kazao nam je Ordulj.

Iako je prethodno bilo govora o odštetama i potencijalnim tužbama zbog prijevremnog raskida ugovora, Ordulj kaže da o tome nema govora. Raskid ugovora ne predviđa odštetu, a temelja za tužbu nema. Dodao je i da je sve odrađeno u komunikaciji s vlasnikom Akceleracije, Antom Tonkovićem, a on nije spominjao mogućnost tužbe.

Kante odlaze iz stare gradske jezgre u roku od 20 dana

Parkovi i nasadi su za staru gradsku jezgru nabavili 100 kamenih kanti čija je ukupna cijena s postavljanjem oko 100 tisuća kuna, a bit će zamijenjene u roku od 15-20 dana.

Tvrtka Akceleracija d.o.o. je od Grada Splita dobila rok od dva mjeseca za uklanjanje svih kanti s gradskih površina, a  Grad Split će u tom vremenu donijeti odluku o novom rješenju. Na području cijelog grada trenutno se nalazi ukupno 200 kanti.Podsjećamo, ugovor za kante je s Akceleracijom Grad potpisao u vrijeme bivšeg gradonačelnika Baldasara. U srpnju 2017. godine postavljene su 474 kante. Akceleracija d.o.o. se obavezala Gradu plaćati 26 tisuća kuna mjesečno, a svoj ulog bi isplatili postavljanjem reklama na kante. Nakon isteka sedmogodišnjeg ugovora kante su trebale prijeći u vlasništvo Grada. Dolaskom na vlast, gradonačelnik Krstulović Opara obećao je kante ukloniti, a iako se činilo da do toga neće doći, čini se da će “peći na drva” ipak, nakon skoro dvije godine, ostati tek ružna uspomena.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime