Pauku (HDZ) županija, u drugi krug u Šibeniku ulaze Burić (HDZ) i Josipu Živkoviću (SDP, HSS, HSU)

U borbi za župana u Šibensko-kninskoj županiji Goran Pauk (HDZ) sa 52% osvojio je najviše glasova, Franko Vidović (SDP, HSS, HNS, HSU) osvojio je 21% glasova

U borbi za župana u Šibensko-kninskoj županiji Goran Pauk (HDZ) sa 52% osvojio je najviše glasova, Franko Vidović (SDP, HSS, HNS, HSU) osvojio je 21% glasova, a Ivica Ledenko iz Mosta osvojio je 11.7% birača glasova. Glasovalo je manje od 50% birača tj. 48%, a do sada je obrađeno 62% biračkih mjesta. Iako postoji još mogučnost za drugi krug izbora jer se još mora obraditi više od 35% biračkih mjesta, Goran Pauk je definitivno glavni favorit i pobjednik ovih izbora.


– Ovo je puno više od obične pobjede, s obzirom da se radi o trećem mandatu, kad se očekuje da popularnost pada. Ovdje se dogodilo nešto drugo, ovo je rezultat otvorenog pristupa prema građanima ove županije, prepoznali su našu transparentnost i otvorenost. Vidljivo je da je ova županija napredovala, imamo pozitivna kretanja i jasne projekte i mislim da su to žitelji prepoznali i od ponuđenog izabrali što je sigurno i stabilno. Ovi izbori su bili specifični jer su se dogodile neke, po meni, neočekivane stvari. Stipe Petrina se nije želio direktno sučeliti sa mnom unatoč svojoj negativnoj retorici, Klarin je dao ostavku u stranci, a Vidović pobjegao iz gradske u županijsku borbu da lakše prođe. Izgleda da su se svi pomirili s porazom. Ipak, umjereno sam oprezan i pričekati ću službene rezultate – za ŠibenikIn rekao je Pauk.

Za mjesto gradonačelnika grada Šibenika također borba za drugi krug na liniji HDZ-SDP. Željko Burić (HDZ) po privremenim rezultatima osvojio je 48.5% što ga dovodi u zavidnu situaciju prema glavnom oponentu Josipu Živkoviću (SDP, HSS, HSU) koji je osvojio 16% potpore birača.

– Pa doduše kad je ovako dobar rezultat, mogao je biti i sjajan, ali meni je puno važnije da smo dobili većinu u gradskom vijeću što garantira stabilnost. Građani su glasali za kontinuitet gradske vlasti i to me veseli. Jedino me ne veseli što će se idućih 15 dana ponavljati iste stvari – rekao je Burić u stožeru HDZ-a.

Nije htio odmah najaviti da će sigurno pobijediti u drugom krugu.

– Ništa u životu nije sigurno. Jedino znam da ću sljedećih 15 dana ozbiljno raditi na terenu, pogotovo na TEF-u i izmiještanju vatrogasnog doma – zaključio je Burić.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0